Terratrèmol Kelsey Mitchell: més maldecaps per a l'Uni Girona

Malestar a l'entitat gironina amb la jugadora nord-americana, que prioritza estar als Jocs Olímpics de París amb la selecció de 3x3

Kelsey Mitchell, jugadora de l’Spar Girona, diumenge a Fontajau.

Kelsey Mitchell, jugadora de l’Spar Girona, diumenge a Fontajau. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

A la derrota contra l'Araski només li faltava el picant de la més que probable sortida de Kelsey Mitchell del club per fer esclatar el volcà. La jugadora nord-americana vol deixar Fontajau. Poc integrada a la seva nova vida a la ciutat, el fitxatge estrella de l'Spar Girona prioritza el fet d'estar als Jocs Olímpics de París el pròxim estiu amb la selecció nord-americana de 3x3. Des de l'entitat gironina estan decebuts amb el compromís de la jugadora, el capítol de la qual s'obre en un moment crític al vestidor, després d'una nova patacada que, per la forma en què es va produir, fa minvar el crèdit a la banqueta de Laura Antoja. De moment no s'han precipitat els esdeveniments, amb la prèvia del partit de demà de l'Eurocup gairebé al damunt. Però encara que no hi ha res confirmat, ningú no descarta que acabi passant qualsevol cosa.

Va ser Pere Puig qui, als micròfons de RAC1, va avançar el que, un cop acabat el partit, va confirmar Antoja: Mitchell no vol continuar a l'Spar Girona. De fet, no ha estat titular en cap dels dos darrers partits, ni contra l'Ensino ni aquest cap de setmana a Fontajau, incorporant-se a l'equip directament a l'aeroport en direcció a Lugo, perquè durant l'aturada per seleccions va marxar al seu país amb permís del club. «No és un tema tàctic, és un tema intern», confessava Antoja respecte a les suplències de Mitchell, que diumenge tan sols va anotar dos punts, els darrers dos partits.

«Aquesta és una situació amb la qual vivim dins del vestidor i ens està trastocant. Evidentment que ens afecta», deia Antoja, també a RAC1. «És una decisió que pren ella (Mitchell), pels seus motius, que són els que vulgui dir. Al final, tant el club com nosaltres ens haurem de superar en el dia a dia. Però ja ho estem fent i cal continuar endavant. Sempre passen moltes coses durant les temporades, mai és bon moment perquè passi això, sempre dic el mateix».

Des dels despatxos ja s'ha posat la maquinària en marxa per fitxar una nova peça, tal com va revelar l'entrenadora. «Treballarem perquè, si ha d'arribar una altra jugadora, que ha d'arribar, incorporar-la perquè ens doni igual o més». Mitchell té millors números a l'Eurocup, on l'Spar Girona és primer de grup, que a la Lliga, on va cinquè. A Europa presenta una mitjana de 17,5 punts per partit i 10,3 de valoració, mentre que a la competició estatal ha fet 11,2 punts per partit i un 9,2 de valoració.

Altres casos estranys

Mitchell no és la primera jugadora que genera problemes. Recentment, Michaela Onyenwere ja va forçar la seva sortida, després que el club rebés pressions del seu entorn en ple mes d'abril de l'any passat, amb el títol de Lliga en joc. I aquest estiu, Lashan Higgs va ser anunciada, però no es va dignar ni a agafar l'avió i no es va presentar al primer dia de feina a Fontajau. Persones que van donar la seva paraula, però de sobte la van oblidar.

Subscriu-te per seguir llegint