Una gesta més per explicar

El Bisbal Bàsquet busca el títol de Lliga Catalana EBA a casa contra el Mataró Parc Boet (18.10h)

El club esgota les entrades en dues hores i el pavelló Vell bullirà amb més de 500 espectadors

La plantilla de l'equip EBA del Bisbal, que avui lluitarà per aconseguir el títol de Lliga Catalana.

La plantilla de l'equip EBA del Bisbal, que avui lluitarà per aconseguir el títol de Lliga Catalana. / BISBAL BÀSQUET

Jordi Roura

Jordi Roura

El Sol Gironès Bisbal Bàsquet busca aquesta tarda (18.10 h) una gesta més per explicar. I mira que ja en van unes quantes, des que el club va assumir el repte d'agafar una plaça a la Lliga EBA l'estiu de 2020. El líder del grup C-A de la categoria, amb un immaculat balanç de 10-0, s'enfronta al Mataró Parc Boet (18.10 h) amb la Lliga Catalana en joc. Una competició que es va escapar per petits detalls la temporada passada contra el Barça, jugant a casa, i que els gironins no volen deixar escapar en la segona oportunitat que tenen de guanyar-la, també al pavelló Vell. L'ambient serà el de les grans ocasions, com se sol dir. Més de mig miler de persones va esgotar les entrades en menys de dues hores.

L'equip dirigit per Carles Rofes, i liderat des de la pista per jugadors com Jaume Solé, Toni Espinosa, Isaac ValeraLamin Dibba, enlluerna i no deixa de sorprendre cada temporada, tot i mantenir avui la baixa de Xevi Torrent, que es va trencar la mà fa uns mesos en els quarts de final de la Lliga Catalana i que no podrà reaparèixer fins a l'any que ve. Avui tindran a davant un rival també en bona dinàmica, segon per sota del filial del Barça, amb un esplèndid 9-1 com a carta de presentació, al grup C-B de la lliga EBA. Els del Maresme porten quatre triomfs consecutius. La Final de la Lliga Catalana EBA es podrà veure en directe per streaming a través del canal de Youtube del Bisbal Bàsquet. L'actual campió de la competició és el filial del Barça en vèncer l'amfitrió Sol Gironès Bisbal Bàsquet per 75-67 el curs passat.

«Ells són un equip boníssim, per plantilla tenen molta experiència, amb gent que fa molt temps que està a la categoria. El Mataró és un equip molt sòlid i nosaltres, més irregulars. Per moments vivim una bogeria màxima en positiu, però també passem estones molt irregulars. A veure si som capaços de tenir molts moments de bogeria, i que els irregulars sigui els que menys. Per aconseguir-ho hem de defensar i atacar bé», deia ahir el tècnic Carles Rofes sobre què s'espera aquesta tarda.

Jugar al pavelló Vell és un plus afegit perquè com admet l'entrenador l'aspecte emocional resulta molt important. Amb tot, Rofes té clar que es guanyi o es perdi, haver tornat a arribar a la final és un èxit. «No crec que sigui decebre la gent si perdem. La temporada passada vam celebrar el segon lloc amb l'afició com si haguéssim guanyat. Els nanos lluiten com els que més i ja va ser magnífic haver pogut superar un altre equipàs com el Mollet a les semifinals», va apuntar. A més hi ha una estadística per trencar: en els últims sis anys mai ha guanyat el títol l'equip local.