Roberto Íñiguez inicia la segona etapa a Girona

L’entrenador basc va venir per primer cop a la ciutat la temporada 2014/15 perquè el seu fill, Pablo, jugava a Montilivi i va fitxar per l’Uni

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Aquest matí, Roberto Íñiguez ha tornat a trepitjar el parquet de Fontajau i ja ha dirigit el primer entrenament amb les jugadores de l'Spar Girona. Aquesta serà la seva segona etapa al club gironí, després d’haver-se ocupat de la banqueta la temporada 2014/15 i haver donat el primer títol de Lliga a l'Uni. El tècnic basc, de 56 anys, té el repte de reconduir el rumb de la nau gironina, tocada pels mals resultats i la destitució de Laura Antoja, per tornar a lluitar pels objectius més ambiciosos i ser reconegut com un dels millors equips de la Lliga Endesa.

El nou entrenador s’estrenarà aquest divendres en el derbi davant el Cadí la Seu, i a l’espera de la imminent incorporació de Rebekah Gardner, avui ja ha treballat amb la plantilla per preparar el partit. Després de les crítiques que va generar el seu fitxatge per l’Spar Girona, arran de les picabaralles que hi havia amb el conjunt gironí quan ell era l’entrenador del Perfumerías Avenida, Íñiguez va publicar un missatge per a l’afició a X: «La vida és massa curta per perdre el temps llepant-te les ferides... Sempre a pel següent, sempre endavant. I més si és per tornar a un lloc on, per damunt de tot, vaig ser feliç».

Amb una carrera de prestigi al bàsquet femení, Íñiguez va arribar a Girona per primer cop la temporada 2014/15. Aleshores, el seu fill Pablo, que és futbolista i en l’actualitat és central del Vila-real B, va fitxar pel Girona a Segona Divisió i Roberto va acompanyar-lo. Íñiguez va convertir-se en l’entrenador de l’Uni mesos més tard i el va fer campió de Lliga.

L'Spar Girona celebrant la Lliga de l'any 2015.

L'Uni Girona, celebrant la Lliga de l'any 2015. / DdG