Carles Rofes: «Ens hem guanyat el dret de poder ser ambiciosos i és un deure ser-ho»

El Bisbal Bàsquet tanca avui la primera volta a Mollet sabent que passi el que passi serà líder

Carles Rofes, en un partit amb el Bisbal Bàsquet.

Carles Rofes, en un partit amb el Bisbal Bàsquet. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El Sol Gironès Bisbal Bàsquet recupera avui el partit ajornat davant el Mollet al Plana Lledó (20.45 hores), que servirà per tancar una primera volta increïble a Lliga EBA. Passi el que passi, l’equip de Carles Rofes ja sap que haurà superat l’equador de la temporada sent líder perquè ara mateix comptabilitza 12 victòries, dues més que el rival d’aquesta nit i que, precisament, és un dels seus principals perseguidors juntament amb el Valls.

«Ens hem guanyat el dret de poder ser ambiciosos i el nostre deure és ser-ho. Hem de millorar alguns aspectes perquè, tot i guanyar, sempre hi ha coses que es poden corregir, però l’esperit de l’equip és de voler millorar cada dia per intentar mantenir la primera posició de la classificació el màxim temps possible», assegura Rofes.

L’entrenador del Bisbal Bàsquet comenta que a nivell classiifcatori i de sensacions el seu equip es troba en un moment millor, sobretot després que el Mollet perdés diumenge passat el duel directe contra el Valls (76-72), però això no treu que el partit serà de màxima dificultat. «Els resultats van al nostre favor i saber que seguirem primers, independentment del que fem, ens dona un punt de tranquil·litat, tot i que hem de recordar que el Mollet és l’equip amb més pressupost i candidat a pujar», apunta.

Els baixempordanesos intentaran fer valer la seva condició de líders: «Estem molt il·lusionats. No és un partit decisiu per a la Lliga, però guanyar-ho seria un premi molt gros. El Mollet és l’equip a batre. A priori és el més potent de Lliga EBA, després de dos cursos seguits a LEB Plata, i el partit és a casa seva. Ens enfrontem a un rival fort, bo i potent. No obstant això, el partit començarà 0-0 pels dos». Rofes descarta que jugar entre setmana pugui ser un inconvenient.

Alhora, el tècnic fa una anàlisi del rival: «És un equip físicament molt fort tant en posicions interiors com exteriors. Juga molt intens, fent valer la seva fortalesa física. A Lliga Catalana, vam patir en pilotes interiors. A més a més, han recuperat dos jugadors lesionats amb més tir exterior. Tenen moltes coses. Haurem de fer un partit molt sòlid per tenir possibilitats». 

El Bisbal Bàsquet somia en «arribar al final de Lliga amb opcions per una de les dues posicions de play-off». El club, l’afició i la ciutat hi confien. «Els partits són una festa. La comunió que hi ha és molt important. Només calia veure el pavelló ple diumenge passat en un horari estrany i l’endemà de Reis. Ens sentim molt acompanyats. Són part de la nostra força», conclou Rofes.

Subscriu-te per seguir llegint