La Federació dels Països Baixos i la FIFA aparten del futbol una exestrella del FC Barcelona

Han ampliat la sanció almenys un any a l'exjugador per assetjar companyes durant el seu últim període a l'Ajax

Bruna Segura

La Federació de Futbol dels Països Baixos (KNVB) ha emès la tan esperada sanció contra Marc Overmars, actual director tècnic del Amberes. L'exjugador neerlandès -i un dels fitxatges més cars de la història del FC Barcelona-, no podrà ocupar cap càrrec ni dur a terme cap activitat relacionada amb el futbol professional durant almenys un any. La FIFA ha donat suport a aquesta mesura, estenent la suspensió a nivell internacional.

La notícia de l'ampliació del castig a Overmars es va filtrar a través del diari NBC el dimarts, però va ser la KNVB qui va oficialitzar la sanció aquest dimecres. La decisió es basa en la seva conducta d'assetjament a diverses dones mentre estava a l'Ajax.

Overmars, qui va admetre el seu comportament "inadequat" cap a les dones del club 'ajacied' i va deixar el seu càrrec com a director de futbol el febrer de 2022, ha estat objecte d'un escrutini continu. El diari 'Het Parool' revela que aquestes revelacions van portar al seu acomiadament per part del Ajax.

Un tribunal esportiu independent ja el va sancionar el 2023, apartant-lo de qualsevol càrrec en el futbol dels Països Baixos durant dos anys. La KNVB va sol·licitar a la FIFA que estengués la sanció a nivell internacional, prenent com a data d'inici el 16 de novembre de 2023.

Actualment, Overmars ocupa el càrrec de director tècnic del Amberes, i tot i que té la possibilitat de recórrer la sanció de la FIFA, fins al moment no ha realitzat comentaris al respecte.

Amb 50 anys d'edat, Marc Overmars, internacional en 86 ocasions pels Països Baixos, va viure una destacada carrera que va incloure etapes en clubs com Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal i Barcelona, abans de retirar-se el 2009 amb el Go Ahead Eagles.