Laura Antoja: "Sento no haver tingut prou temps per poder consolidar el que estàvem construint"

L'exentrenadora de l'Spar Girona s'acomiada de l'afició en un comunicat on assegura estar "trista i sorpresa" pels esdeveniments

Laura Antoja donant ordres a les seves jugadores en un partit a Fontajau.

Laura Antoja donant ordres a les seves jugadores en un partit a Fontajau. / ANIOL RESCLOSA

Clara Julià

Clara Julià

El 18 de desembre de 2023 l'Spar Girona anunciava l'acomiadament de Laura Antoja, fins aleshores entrenadora de l'equip. Sis dies després, el 24 de desembre, el club exposava que Roberto Íñiguez seria el seu substitut. El conjunt duia un balanç de vuit victòries i quatre derrotes i ocupava la quarta posició en la classificació de la Lliga Femenina Endesa. La catalana, vinculada a l'entitat durant sis temporades en què va exercir de jugadora (2009-11) en l'arrancada a primera divisió, fisioterapeuta, delegada d'equip, segona entrenadora i entrenadora principal, s'ha acomiadat de l'afició a través d'un comunicat en què lamenta no haver pogut desenvolupar el projecte.

"Malauradament, sento no haver tingut prou temps per poder consolidar el que estàvem construint. Moltes circumstàncies feien difícil l'inici, amb incorporacions amb comptagotes, readaptacions constants, absències de jugadores clau... Condicionant el repte d'anar transformant un bon grup de jugadores en un bon equip", exposa en un escrit en què també detalla la manca de paciència del club que la va escollir per substituir a Bernat Canut després d'una temporada marcada per les lesions i les eliminacions prematures a la Copa de la Reina i als play-offs.

"Quan accepto el repte de ser l'entrenadora de l'Uni Girona sabia el que buscava; aconseguir una versió del joc que fos valenta, atrevida, ambiciosa, ràpida i divertida de veure, a l'alçada del que es mereix l'afició de l'Uni. Aquest estil a velocitat alta comporta inicialment precipitacions i requereix rotacions constants i d'un període d'assentament, però també aporta altes anotacions, moltes possessions i més diversió per a jugadores i públic (...) Les presses són males companyies quan cal reorganitzar de dins cap a fora i construir bases sòlides que perdurin en el temps. Tot i estar trista i sorpresa pels esdeveniments, em permeto mirar molt orgullosa i tranquil·la l'equip i l'staff que deixo darrere meu, convençuda que la feina feta dins i fora la pista servirà d'ara en avant pel futur de l'equip i del club", afegeix.

Antoja també s'adreça a l'afició per agrair-los el recolzament durant les diferents etapes en què ha estat vinculada a Girona. "Vull dirigir-me a totes vosaltres agraint el suport, la fidelitat i l'entusiasme rebut durant els 6 anys que he format part d'aquest gran club, en les diferents facetes. Moltes hores de feina, passió, implicació i un alt grau d'autoresponsabilitat hi ha darrere de tot aquest temps. L'esforç que forma part d'aquesta evolució també exigeix una fermesa i convicció que creixia a cada passa, proporcional a l'estima cap al club. Desitjo tots els èxits a l'equip i jo, personalment, sempre tindré la satisfacció d'haver compartit amb totes vosaltres la grandesa d'aquest club! Moltes gràcies de cor, sempre heu estat la meva APOSTA", conclou l'exentrenadora.

Abans d'acceptar el càrrec de dirigir la banqueta de l'Uni, Laura Antoja va renunciar a la seva feina amb la selecció d'Angola, on exercia d'ajudant al costat de Pep Clarós. La selecció es va classificar per al mundial, disputat l'estiu passat, i va acabar en 26a posició.

El darrer entrenador que va prolongar la seva estada més de dues temporades al capdavant de la banqueta gironina va ser Èric Surís (2016-2019). El gironí va ocupar el càrrec poc més de tres cursos, fins al novembre de 2020, moment en què va ser destituït i substituït per Alfred Julbe. Aquest va exercir de primer entrenador una temporada i mitja. Posteriorment, va ser rellevat per Bernat Canut, a qui no se li va renovar el contracte un cop finalitzat.