L'atleta resident a Girona Abderrahim Ougra fuig del control de dopatge

El vigent campió de Catalunya de cros va esfumar-se en finalitzar el LIII Gran Premi de Càceres, on va ser quart, i està il·localitzable des d’aleshores, tot i que avui hauria anat a treballar

Abderrahim Ougra: La cursa d’obstacles del Marroc a Girona fins arribar a ser atleta

Abderrahim Ougra, en una imatge d'arxiu.

Abderrahim Ougra, en una imatge d'arxiu. / @Sportmedia

E. P. E.

Un altre capítol del llibre negre de l’atletisme pel que fa a dopatge. Segons ha avançat Relevo i ha pogut confirmar Diari de Girona, el vigent campió de Catalunya de cros, Abderrahim Ougra, va fugir del control antidopatge en acabar el LIII Gran Premi de Càceres de camp a través, disputat el passat diumenge al circuit Era de las Matas de Malpartida de Plasencia. Ougra, atleta del club valencià Fent Camí Mislata, resident a Girona i format al GEiEG, va quedar quart a la categoria masculina per davant d’atletes de la talla d’Abdessamad Oukhelfen, Jesús Gómez o Yago Rojo. Es tractava d’una de les proves més prestigioses del calendari atlètic de cros.

«Il·localitzable des de llavors…»

En finalitzar la prova, diversos esportistes van ser cridats al control de dopatge organitzat a la competició i Ougra es va esfumar en aquell moment davant la sorpresa de tothom. «Quan l’escorta ja tenia la seva roba, Ougra va fugir del control i ha estat il·localitzable des de llavors», assegura Relevo. L’atleta va deixar la seva roba i pertinences a Malpartida de Plasencia i no va seguir el pla de viatge previst per a la tornada cap a casa amb el trajecte en cotxe de Càceres a Madrid, on havia d'agafar la connexió fins a Girona. La mateixa informació afegeix que Ougra havia de fer el desplaçament amb un grup d’atletes i ningú sap absolutament res d’ell, ja que tampoc va agafar l’avió a Madrid. Després de fugir del control de dopatge, no va parlar amb ningú.

Segons ha pogut saber Diari de Girona, l’atleta té el telèfon mòbil desconnectat, però avui hauria tornat a la ciutat per anar a treballar a l’empresa.

Ougra, amb fitxa de la Federació Espanyola d’Atletisme, s’exposa ara a una sanció de quatre anys per fugir del control de dopatge, la mateixa que si hagués donat positiu. I només això. L’agència de l’atleta gironí, Personal Best Management, que el representava des de l’any 2021, ha comunicat avui que ha decidit trencar la relació professional amb l’esportista arran de la gravetat de la situació. «De seguida que vam tenir constància dels fets, ens vam posar en contacte amb ell per preguntar-li el que havia passat i avisar-lo de les possibles conseqüències que tindria la seva negativa a passar el control en qüestió, segons recull el Codi Mundial Antidopatge. [...] Com que encara es troba en parador desconegut, posem punt final a la relació professional que ens ha unit des de l’any 2021», ha explicat l’agència de representació especialitzada en atletes.

Una foto d'arxiu d'Ougra en una cursa.

Una foto d'arxiu d'Ougra en una cursa. / @SPORTMEDIA

«No té ni cap ni peus»

Davant la publicació de la notícia, l’entorn d’Ougra es mostra «sorprès» i «incrèdul» amb la possibilitat que l’atleta pugui haver-se pres alguna substància o consumit qualsevol mètode per dopar-se. 

En l’actualitat, Ougra ja no era atleta del GEiEG, tot i que feia servir les pistes de Palau per entrenar-se a les ordres de Josep Maria Badosa. Ni l’entitat grupista ni el tècnic saben res d’ell des que va fugir de Malpartida de Plasencia. «Soc el primer sorprès. No té ni cap ni peus», comenta Badosa, qui ha estat el seu mentor.

Ougra, de 24 anys i nascut a Dir El Ksiba (Marroc), va arribar a la península amb 16 anys amagat en un camió, després de marxar de casa i anar a parar a Melilla. Després de passar per diversos centres de menors, va anar al Mas Garriga de Juià. Allà va ser on va començar el seu idil·li amb l’atletisme i va conèixer Badosa, qui li va obrir les portes del GEiEG. La seva especialitat són els 3.000 metres obstacles.

Diari de Girona li va dedicar un reportatge sobre el seu periple vital i esportiu.