El Bàsquet Girona ultima l'arribada de Fotis Katsikaris

El tècnic grec vindria amb l'objectiu de salvar l'equip del descens després de set derrotes seguides

Marc Gasol: "La fractura entre l'staff i els jugadors era massa gran"

Xus Escosa i Marc Gasol, durant la roda de premsa

Xus Escosa i Marc Gasol, durant la roda de premsa / Basquet Girona

Jordi Roura

Jordi Roura

"La fractura entre els jugadors i l'staff tècnic era massa gran. Les derrotes s'han anat acumulant, però sobretot la decisió també ha sigut per l'estat anímic del vestidor", ha assegurat Marc Gasol aquesta tarda a l'hora de valorar la destitució de Salva Camps com a entrenador del Bàsquet Girona. El club té tres candidats a suplir-lo i espera lligar-ne un en les pròximes hores per fer-lo debutar contra el Granada aquest diumenge en una autèntica final després de set derrotes seguides, amb Fotis Katsikaris com a opció més ben situada. En cas que no hi hagi encara acord amb el recanvi de Camps, el partit de lliga del cap de setmana el dirigirà Àlex Formento.

En menys d’una setmana el club ha canviat el director esportiu (Txus Escosa per Jordi Plà) i l’entrenador, que encara no està lligat, però s’espera que ja pugui debutar diumenge a Fontajau contra el Granada. El club ultima l'arribada Fotis Katsikaris, amb àmplia experiència a l’ACB (13 temporades, 349 partits) després del seu pas per clubs com València, Bilbao, UCAM Múrcia, Gran Canària i Unicaja, entre d’altres. Aquest mateix vespre ja es parla de l’existència d’un principi d’acord. Katsikaris té 56 anys i lidera una llista de candidats on també hi era Joan Peñarroya. En tot cas qui arribi serà, en principi, una solució d’urgència, només fins a final de temporada, segons va confirmar Txus Escosa. L’anunci oficial de la contractació del tècnic grec hauria d’arribar demà mateix, no hi ha temps per perdre.

"La destitució d'en Salva és dolorosa. Tots en som corresponsables de la situació. Volem que l'equip reaccioni i torni a la bona dinàmica. Hem pres la decisió convençuts i esperant que la situació millori", ha explicat el president del Bàsquet Girona, que també ha anunciat que abans de finals de gener anunciarà el seu futur com a jugador, després d'haver dit a l'estiu que encara no tenia clar si es retirava o intentaria seguir a la pista. Gasol ha admés que "els jugadors s'havien tornat impermeables a les correccions del tècnic" i que davant d'això era necessari "un cop de volant". "Els resultats tenen impacte en l'estat animic, i ara l'estat anímic del grup és molt baix", ha subratllat. El club no descarta fer canvis a la plantilla amb l'arribada de reforços "però esperarem a que hi hagi nou tècnic per parlar-ho amb ell, si ho creu necessari".