A Madrid pendents dels reforços

Katsikaris admet interès per Birch abans de visitar el líder

"No canviarem a un jugador per canviar", assegura l'entrenador del Bàsquet Girona sobre els possibles moviments en la plantilla

Tots els jugadors estan disponibles pel partit contra el líder de la competició

El tècnic diu que encara no ha decidit si tornarà a descartar Corey Davis contra el Madrid

Fotis Katsikaris en una imatge d'arxiu

Fotis Katsikaris en una imatge d'arxiu / marc martí

Jan Torrent

De visita al Wizink Center esperant notícies per saber si hi ha canvis en la plantilla. Després de la victòria contra el Covirán Granada el Bàsquet Girona està centrant els seus esforços a millorar la plantilla per assolir l'objectiu de la temporada, la permanència. Fotis Katsikaris va respondre a la pregunta sobre la possible arribada de Khem Birch; "És un jugador que té una carrera espectacular, ha jugat Eurolliga amb Olympiakos, després a l'NBA millorant i sent un jugador important dins de les rotacions. Hi ha interès? Sí, és clar, però no hi ha cap acord ni res per l'estil. Si hi ha una possibilitat seria un bon reforç per nosaltres sense cap mena de dubte.

També va ser clar sobre quina és la intenció del club: "Estem mirant com millorar la plantilla, molts equips estan buscant jugadors i no hi ha moltes opcions disponibles. Fer canvis per fer no ho farem. Si hi ha canvis és per millorar, sempre que les condicions siguin adients i el club s'ho pugui permetre." Canviar una peça per una altra no té cap sentit. No és un trencaclosques.

L'objectiu és evident, millorar el joc interior i així ho ha dit l'entrenador grec; Hi ha interès amb un jugador nord-americà i en les posicions interiors. Tot i això, jo no vull un jugador, jo vull un nom i un cognom. Vull saber si aquest jugador ens podrà ajudar o no.

L'arribada d'un jugador que ocupes una plaça extracomunitària obligaria el Bàsquet Girona a buscar una sortida, com a mínim, a un dels dos jugadors nord-americans que tenen en nòmina. Brae Ivey o Corey Davis. El base és el que té més números de sortir, encara que Ivey tampoc convenç al nou entrenador.

De fet, Corey Davis va ser el jugador descartat en l'estrena del tècnic grec. Un canvi molt brusc, ja que amb Salva camps era un dels jugadors amb més pes dins de la rotació. Sobre el descartat pel partit contra el Reial Madrid, Fotis no va esvair els dubtes; Haig d'esperar a l'últim entrenament i després decidiré. No obstant això, tot fa pensar que el descartat podria tornar a ser el mateix.

Després de dues setmanes al càrrec, Fotis Katsikaris ha començat a tenir més temps per treballar en el bàsquet que vol practicar, d'aquest tema i de la situació de la plantilla també n'ha parlat: Gràcies a Déu no hi ha hagut cap molèstia ni problema físic. Hem treballat molt bé, m'agrada molt que siguin tan bons receptors d'informació. Molt content amb el treball, però encara hi ha marge per evolucionar. Ja hem millorat en uns aspectes i a mi m'agradaria veure-les demà per exemple.

Per altra banda, el Reial Madrid arriba al matx després de vèncer els dos partits en la doble jornada d'Eurolliga i després de recuperar efectius en les últimes setmanes. L'equip de Chus mateo és una trituradora. L'actual campió de l'Eurolliga ha guanyat tres dels últims cinc partits a l'ACB i, en la competició europea ha guanyat quatre dels últims cinc. Una trituradora.

Sobre el rival la baixa de Eddy Tavares; Tavares és el jugador termòmetre de l'Eurolliga i l'ACB. Canvia molt, per bo i per dolent. El Reial Madrid té una gran profunditat de plantilla que els ajuda molt a superar absències com la de Tavares. El seu relleu és Vincent Poirer, que també és dominant, és físic, però d'una manera diferent de Tavares, també té presència en la pintura.

La clau per Fotis Katsikaris és competir, jugar amb velocitat en la mitja pista i sobretot, no perdre tantes pilotes. Aquest últim aspecte ho ha subratllat: "No perdre pilotes, sobretot, perquè et poden castigar. Hem de reduir o evitar els punts després de perdre la pilota. Llavors, hem de jugar el partit de tu a tu, ser físics i arribar a competir els 40 minuts."