Khem Birch: talent NBA per reforçar el joc interior del Girona

Marc Gasol pensa en l’expivot d’Orlando i Toronto, que també ha jugat a l’Olympiakos

Birch en un partit d'Eurolliga contra el Madrid amb l'Olympiakos

Birch en un partit d'Eurolliga contra el Madrid amb l'Olympiakos / Kiko Huesca/Efe

Jordi Roura

Jordi Roura

Khem Birch, un pivot canadenc de 31 anys i 2.06 metres, amb àmplia trajectòria a l’NBA, és el reforç que ha triat Marc Gasol per enfortir el joc interior del Bàsquet Girona. Segons va avançar Chema de Lucas a Listos para romperla, de Movistar+, l’acord està tancat, només pendent de la firma. Si es confirma aquesta operació, Birch es convertirà en el fitxatge més car i amb més prestigi de la història del Bàsquet Girona, Gasol a banda, és clar. L’arribada del pivot canadenc haurà d’anar acompanyada de la baixa d’un dels dos extracomunitaris de l’equip (Davis o Ivey) i el sacrificat seria el primer, tot i que el segon tampoc té massa clara la continuïtat a Fontajau. 

Birch, abans d’arribar a l’NBA, va fer carrera a Europa: Usak turc i Olympiakos grec, amb qui va tastar l’Eurolliga. L‘estiu de 2017 va fitxar per Orlando Magic, que el van acabar tallant l’abril de 2021. D’allà es va incorporar als Toronto Raptors, que aquell estiu el renovarien per tres anys per vint milions de dòlars (18’5 milions d’euros). Fa un any, però, el van acabar traspassant a Sant Antonio Spurs, amb qui no va arribar a jugar mai més enllà d’11 minuts en pretemporada i que, a principi d’aquest curs, el van tallar definitivament. 

Des d’aleshores és agent lliure i en diverses ocasions se l’havia vinculat a un retorn a Europa gràcies a ofertes de clubs d’Eurolliga. Ara sembla que podria inclinar-se per la possible oferta del Bàsquet Girona, que el veu com un actiu necessari per reforçar el joc interior, camí de la permanència. Birch ha passat, per tant, les darreres sis temporades a l’NBA, participant en 298 partits jugats, inclosos 16 als play off, entre Toronto Raptors i Orlando Magic, amb una mitjana de 4,9 punts, 4,4 rebots i una assistència.

A punt de tancar-se les inscripcions per a l’Eurolliga (el proper 7 de febrer), i sense que constin ofertes per a ell, una possible arribada a la lliga Endesa podria ser un bon destí per al jugador, necessitat de fer-se veure en un bon aparador. I aquí apareix Girona, que tot i no tenir massa més fites que la permanència, li pot oferir això i treballar al projecte més personal de Marc Gasol.

De moment Birch no hi és i el present del club passa pel partit de demà passat a Madrid (12.30h) contra el líder de la lliga. Caldrà veure si Katsikaris torna a descartar Davis i què explica avui en la prèvia sobre la possible arribada d’un nou pivot americà. Després de jugar a Madrid l’altre cap de setmana el Girona va a Andorra i tot seguit tindrà dues setmanes en blanc per preparar la final contra l’Obradoiro. Amb Birch, possiblement, i qui sap si algun reforç més.

Subscriu-te per seguir llegint