El CPA Girona es reinventa

Les subcampiones del món estrenen coreògraf (Manel Villarroya) i entrenadora (Juliana Giovanardi) després de l’adéu de Nuri Soler

Giovanardi, la nova entrenadora, a l'esquerra de la imatge amb la resta de patinadores

Giovanardi, la nova entrenadora, a l'esquerra de la imatge amb la resta de patinadores / Aniol Resclosa

Jordi Roura

Jordi Roura

Reinventar-se i lluitar per seguir a dalt de tot. Això és el que ha fet el CPA Girona, que després de l’adéu de la històrica Nuri Soler, estrena aquest cap de setmana en el I Open Catalunya de xous que es farà a Fontajau, nova entrenadora (Juliana Giovanardi) i nou coreògraf (Manel Villarroya). Han sigut uns mesos molt moguts, de crear un disc a corre-cuita i posar-lo en pràctica sobre la pista, de caps de setmana farcits d’entrenaments. Però ha arribat l’hora i +++, l’enigmàtic títol de la coreografia que les campiones d’Europa i subcampiones del món defensaran aquest any, està a punt per competir. «El reflex del meu daurat despertarà el desig de posseir-me. No em miris! Sempre en voldràs més i al final, m’acabaràs perdent», diu la petita explicació que acompanya l’ordre de sortida de dissabte a Fontajau.

Aquesta temporada s’han extingit del calendari els campionats territorials i el tret de sortida es donarà a Girona, aquest cap de setmana, en això que s’ha denominat Open Catalunya, una mena de prèvia del campionat català. Els grups petits i grans competiran dissabte a la tarda. En grans hi ha vuit discs inscrits, tres de gironins: el del CPA Girona, el del CPA Olot, durant els últims anys el seu gran rival en totes les competicions (Mulla’t) i el del PA Maçanet (Mistake).

La reinvenció del CPA Girona ve liderada pel coreògraf de l’Aldea Manel Villarroya, i la patinadora gironina Juliana Giovanardi, la nova entrenadora. Es coneixen des de fa anys, no els ve de nou treballar plegats. Giovanardi, quan va marxar a estudiar a Barcelona, va deixar el CPA Girona, on havia crescut amb Nuri Soler, i va fer dues temporades amb l’Aldea de grups petits, a les ordres de Villarroya. El coreògraf té molta experiència en individual i en grups petits, i ara tasta per primera vegada els grans. Amb 41 anys és tècnic de la selecció i també prepara equips i patinadors del Cunit, el Salou i l’Aldea, a banda del CPA Girona. Giovanardi, de 28, que treballa en el món audiovisual a Rakuten TV, també entrena el grup petit del Palau de Plegamans. Manel Villarroya presenta un palmarès molt destacable amb títols mundials i europeus.

Manel Villarroya durant un entrenament del CPA Girona

Manel Villarroya durant un entrenament del CPA Girona / Aniol Resclosa

«Tinc molt bona relació amb la Nuri (Soler) i la Juliana i quan em van fer l’oferta, la Nuri de seguida em va dir que ho agafés, que no volia que la seva feina durant tots aquests anys es perdés i que el club seguís la línia», explica el tècnic i coreògraf. Així, des de «l’admiració» que té per l’antiga entrenadora del CPA Girona, s’ha proposat mantenir viva la flama d’aquell llegat «fent que puguem continuar entre els millors, a prop del CPA Olot o de qui sigui que destaca aquesta temporada». Han muntat una coreografia «en tres mesos, amb el Nadal pel mig» i després d’uns inicis complicats «des de fa dues setmanes hem començat a veure la llum». Ni ell ni Giovanardi amaguen que «arribem a l’Open justos» i que l’objectiu és tenir un ball rodat pel campionat d’Espanya. Allà s’hi jugaran poder seguir fent el salt internacional, a Europa i al Mundial, les vigent campiones del continent. Un equip que, per cert, no només estrena tècnics, sinó que 15 de les patinadores també són noves.

«Ens ho agafem amb molta il·lusió. Potser ha de ser un any d’impàs però intentarem que no ho sigui», diu Giovanardi. De la nova coreografia, no en volen revelar res fins que dissabte s’estreni a Fontajau. «El meu estil és molt diferent al de la Nuri, vinc dels grups petits i l’individual i estic acostumat a potenciar més això, la tècnica individual», confessa Villarroya, que el cap de setmana passat se’l va passar entrenant amb l’equip a Palau 2, Tordera i Anglès. S’havien de trobar hores d’on fos per acabar de polir l’estrena d’un CPA Girona reinventat.

Subscriu-te per seguir llegint