Guerrero i Mechaal dominen els 1.500 metres dels Campionats d'Espanya

La banyolina i el palamosí s'asseguren la classificació pels Mundials de pista coberta de Glasgow

Mechaal, amb la medalla d'or aconseguida als Campionats d'Espanya

Mechaal, amb la medalla d'or aconseguida als Campionats d'Espanya / RFEA

EFE

Els gironins Adel Mechaal i Esther Guerrero han aconseguit amb autoritat sengles victòries als 1.500 metres dels Campionats d'Espanya de pista coberta i s'asseguren el bitllet per als Mundials de Glasgow.

El tercer dia de competició va oferir una jornada plena de finals i les de 1.500 van ser de les que més expectació van aixecar entre els aficionats que van anar al recinte d'Expourense.

La cursa femenina va tornar a escriure un nou capítol de la bonica rivalitat que mantenen la banyolina Guerrero i la soriana Marta Pérez. En aquesta ocasió el triomf va ser per a Guerrero, que va sumar el seu cinquè títol amb un temps de 4:21.81, relegant la rival al segon lloc, que va aturar el cronòmetre en 4:23.33.

Als 1.500 masculins el màxim favorit, Adel Mechaal, amb un temps de 3:43.37, va guanyar el seu segon or dels campionats després de la seva victòria el dia anterior en la distància de 3.000 metres. El palamosí va sumar el seu quart doblet en pista coberta (2015, 2018, 2022 i 2024) sense excessiva oposició dels altres dos aspirants al triomf, Carlos Saez, segon, i Mario García Romo, tercer.

Amb aquest triomf, Mechaal suma dotze títols nacionals a pista coberta (vuit de 3.000 i quatre de 1.500) i en els 1.500 és a un dels cinc de Juan Carlos Higuero.