Toc de sortida per a una nova edició apassionant del Ral·li Costa Brava

D'avui fins dissabte, Girona, Fornells de la Selva i els llegendaris trams d'asfalt batran nous rècords que confirmen la passió gironina pel motor

La presentació, al Pont de Pedra de Girona.

La presentació, al Pont de Pedra de Girona. / RAL·LI COSTA BRAVA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Torna l'adrenalina per als amants del motor a les carreteres gironines. Arranca una nova edició del Ral·li Costa Brava, la setanta-dues, aviat és dit. Avui, sense trams, però amb un bonic homenatge als Audi Quattro i Lancia Stratos (amb una dotzena d'aquests vehicles exposats vora el podi, al Pont de Pedret de Girona) i posterior fotografia d'inauguració amb la presència de campions del Ral·li Costa Brava i autoritats, amb signatura d'autògrafs als aficionats. Demà i dissabte, sota un itinerari molt semblant al de l'any passat, amb els trams llegendaris: demà a Les Gavarres i vora el mar a Tossa, i dissabte els trams de Les Guilleries. L'acte de cloenda, el dissabte a la tarda, també es farà al Pont de Pedret; mentre que el parc d'assistència i village, establert a Fornells de la Selva, tindrà un munt d'activitat durant els dos dies de competició.

Aquesta serà una edició que batrà nous rècords. El ral·li obrirà la temporada del Campionat d'Europa FIA i dels Campionats d'Espanya de Ral·lis Històrics (Velocitat i Regularitat), a més d'incloure els vehicles Legend d'exhibició. Participen 247 equips, més del 60% dels quals estrangers, amb 20 nacionalitats diferents. A destacar, els més de 160 vehicles participants en la categoria de Velocitat, mentre que en l'apartat de Regularitat competiran prop de 80 vehicles. Pel que fa a la presència d'equips forans, la xifra s'eleva a més de 150, alguns dels quals provenen de llocs tan llunyans com els Estats Units, Argentina o Antigua i Barbuda, a més d'una quinzena de països europeus.

Respecte a la participació femenina, lligada al programa #MotorDona, entre pilots i copilots prendran part 70 dones, a banda de les ja implicades en altres vessants de la cursa, tant dins de l'organització com en les tasques de mecàniques, enginyeres, caps d'equip o comissàries.

Horaris i trams del 72è Ral·li Costa Brava

Horaris i trams del 72è Ral·li Costa Brava / RallyClassics

El recorregut del ral·li consta de tres trams diferents cada dia, als quals es faran dues passades. Els Àngels, Santa Pellaia CurtSalions-Sant Grau Curt l'etapa de demà; OsorCollsaplana Cladells l'etapa de dissabte. En total, 160 quilòmetres contra el cronòmetre que encendrà la flama de la passió gironina.

Tres dies apassionants entre avui i dissabte que finalitzaran la darrera nit, al voltant de dos quarts de deu, amb l'entrega de premis d'una edició molt esperada. Perquè el Ral·li Costa Brava està ple de noms interessants, com els veterans Cinotto Radaelli, que avui seran les estrelles.

Subscriu-te per seguir llegint

TEMES