Amancio Ortega compra a Chicago una torre d'apartaments per 212 milions

Europa Press

El fundador i primer accionista d'Inditex, Amancio Ortega, a través del seu braç inversor Pontegadea, reprèn les inversions immobiliàries als Estats Units després de comprar a Chicago una torre d'apartaments per 232 milions de dòlars (uns 212 milions d'euros), segons han confirmat a Europa Press a fonts coneixedores de l'operació.

En concret, Ortega, a través del seu braç inversor Pontegadea, ha adquirit aquesta propietat d'apartaments de luxe a Ares Management i F&F Realty, que compta amb 492 apartaments repartits en 45 pisos, segons informa 'The Real Deal', que es tracta de l'edifici més alt de Chicago a l'oest de la Kennedy Expressway.

Aquesta adquisició a West Loop és el preu més alt pagat per un bloc d'apartaments al centre de Chicago des d'abans de la pandèmia, segons publica el diari Chicago Business.

D'aquesta manera, Pontegadea continua amb les seves inversions immobiliàries als Estats Units després de comprar a finals de l'any passat la torre Kiara, un gratacel de 461 vivendes de luxe a Seattle per 324 milions de dòlars (uns 305 milions d'euros).

L'octubre del 2022, el fundador d'Inditex va tancar la compra d'un gratacel d'apartaments de luxe a Nova York per prop de 500 milions de dòlars, i va pagar al voltant de 505 milions d'euros.

A aquests actius se sumen altres logístics als Estats Units com l'adquirit el mes de juliol passat quan es va fer a Califòrnia (Estats Units) un centre logístic automatitzat de Walmart per 109 milions de dòlars (98,9 milions d'euros).

La compra d'aquest centre logístic a Califòrnia arribava un any després que el fundador de Zara fes la primera incursió en logística amb la compra d'una plataforma de FedEx a Wisconsin (Estats Units) per valor d'uns 825 milions d'euros i un segon actiu logístic, concretament un centre de distribució a Filadèlfia (Pennsilvània), per uns 147 milions d'euros.

Ortega va ingressar el 2 de maig passat un total de 1.108,5 milions d'euros per la primera retribució de l'any que abonarà Inditex als seus accionistes, fet que suposa la meitat del que cobrarà en dividends de la firma gallega aquest any.

En concret, aquest any l'empresari rebrà 2.217 milions d'euros en concepte de dividends de la companyia, per sobre dels 1.718 milions.

El fundador d'Inditex inverteix part dels dividends que rep de la companyia tèxtil al sector immobiliari a través de la seva firma d'inversió Pontegadea Immobiliària.

Ortega té la immobiliària espanyola més gran, centrada en la compra i gestió de grans edificis, amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, Regne Unit, Estats Units i Àsia.