El motiu pel qual es veuen tants taurons en les costes d'Espanya

Aquest any hi ha una gran quantitat de taurons a les platges

Els experts han explicat els motius

Troben un enorme tauró en la costa de Mallorca

Troben un enorme tauró en la costa de Mallorca / sport

Emma Ferrara

Estem a l'estiu, i l'albirament de taurons és present a les platges. En el que portem d'any, s'han vist una gran quantitat a les platges d'Espanya com a Alacant, Menorca, Tarragona, Mallorca, entre altres.

A pesar que es poden trobar més de 30 espècies en la mar, el biòleg marí Charlie Sarria va assegurar en una entrevista que "és més probable morir per la picada d'una abella o la caiguda d'un coco que per la mossegada d'un tauró". Així i tot, els esquals s'han convertit en un de les grans pors de diversos banyistes.

El biòleg marí ha explicat que és "rar" que aquests animals s'acostin a la costa, ja que són d'"aigües profundes". Així i tot, Sarria ha comentat que pot ser que s'acostin per a buscar menjar, per l'augment de temperatures o perquè estan ferits i es volen acostar a la riba.

El catedràtic de biologia marina, José Carlos García Gómez, ha apuntat que el fet que els taurons s'acostin es pot deure al canvi climàtic: "Moviments migratoris de moltes espècies marines pel que el mapa de distribució i les àrees natives que teníem configurades d'aquestes espècies estan canviant".

El fet que variïn els seus hàbits, genera que els taurons se sentin desorientats i es deixin portar per la mar. Així i tot, els experts consideren que no són perillosos.