Els passatgers del ‘Titan’ van ser conscients que moririen

Els cinc tripulants del ‘Titan’ van morir en una «catastròfica implosió» del submergible

Un sistema secret de la Marina dels EUA va detectar sons consistents amb una implosió diumenge

Els experts van avisar el 2018 dels riscos del ‘Titan’

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

Redacció

Després de dues setmanes del tràgic desenllaç del ‘Titan’el submergible amb cinc ocupants que va implosionar diumenge a les aigües de l’oceà Atlàntic mentre descendia cap a les restes del ‘Titanic’, continuen sortint a la llum detalls de l’accident que va acabar amb la vida del milionari empresari pakistanès Shahzada Dawood i el seu fill Suleman, estudiant de 19 anys; l’explorador britànic Hamish Harding; l’explorador francès Paul-Henry Nargeolet, i el conseller delegat de la firma OceanGate, Stockton Rush.

En aquest cas, l’enginyer i marí mercant José Luis Martín ha expressat al diari ‘Nius’ la seva opinió que el submarí va tenir una «caiguda lliure» d’entre 48 i 71 segons. L’expert ha explicat que va ser el temps que va passar des que la nau es va desestabilitzar fins que va implosionar.

Segons Martín, que ha documentat les seves opinions, el submergible va baixar 900 metres en posició vertical «com si fos una pedra, sense cap control». En aquest moment, assegura que els passatgers «van caure i van quedar amuntegats» i de segur van saber que moririen. «Degué ser com una pel·lícula de terror», afegeix.

Les cinc persones que anaven al ‘Titan’ van ser conscients de tot el que passava fins al moment de l’explosió entre 48 i 71 segons després, quan «la mort va ser immediata».

«En aquest període de temps s’estan adonant de tot. I a més, en plena foscor. És difícil fer-se a la idea del que van viure en aquells moments. Després d’aquells 48 segons, o un minut, es produeix la implosió i la mort sobtada instantània», explica Martín.