El Girona es disculpa amb l'afició pels incidents de dissabte contra l'Espanyol

El club assumeix la seva quota de responsabilitat i lamenta els fets que van tenir lloc a la graderia entre les dues aficions

Els aficionats del Girona, a les graderies de Montilivi, durant el mosaic previ al partit.

Els aficionats del Girona, a les graderies de Montilivi, durant el mosaic previ al partit. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El Girona, gairebé 48 hores després dels incidents a la graderia entre els aficionats blanc-i-vermells i els de l'Espanyol, per fi es va pronunciar. El club va publicar un comunicat en què demana «disculpes» als socis, assumint la responsabilitat que li pertoca i aclarint el dispositiu de seguretat que es va muntar especialment per a l'ocasió: va ser reforçat en un 30%. Insuficient, pel que es va veure.

Els fets han aixecat força polseguera. Gairebé tota l'atenció va estar centrada a la zona visitant i a la graderia del costat a gol nord, on «els aldarulls van alterar la normalitat de qualsevol partit a l'estadi». Com a aldarull, s'entenen insults, petites picabaralles, càntics ofensius i llançament d'objectes que van provocar que el personal de seguretat i els Mossos reubiquessin moltes persones per evitar incidents més greus. El Girona que «pren nota d'aquesta experiència pel futur, conscient que la nostra prioritat ha de ser garantir la seguretat dels nostres aficionats i preservar el caràcter festiu d'un partit de futbol», va confirmar les dues detencions avançades per aquest diari en l'edició digital de dissabte i afegeix que «una desena més van ser expulsades de l'estadi per haver provocat alteracions de l'ordre públic». El club blanc-i-vermell ha obert expedient sancionador a alguns aficionats i té oberts processos per poder identificar-ne d'altres que van mantenir actituds incíviques.

El paper de l'Espanyol

No tot el desgavell té a veure amb el Girona, esclar. Els de Montilivi van especificar que l'Espanyol va gestionar la venda de les 306 entrades corresponents a la zona visitant. És a dir, que el club blanc-i-blau en tot moment va tenir constància sobre qui anaven destinades aquelles entrades. A més, el Girona va lliurar-ne 125 d'intercanvi i 50 més de cortesia.

L’Espanyol, en un altre comunicat, va rebutjar els fets -també els que van tenir lloc al centre de la ciutat, amb un petit grup amb actitud feixista-, posant-se a disposició de les autoritats. 

Tanmateix, el club gironí reconeix que quan es va obrir la venda d'entrades a la resta d'aficionats, un cop finalitzat el període exclusiu per a socis, «assumia que moltes de les compres que van acabar exhaurint les entrades procedien d'aficionats potencialment de l'Espanyol». És a dir, que el Girona ja ho sabia, això. I per això va emetre el comunicat on va assegurar que s'expulsaria a tot aquell que tingués actitud de visitant en zona local si alterava l'ordre públic. Sabent-ho, però, costa de creure que en comptes de reforçar la seguretat un 30%, no ho fes en una xifra més gran. El Girona també va detectar la possible revenda d'alguns seients -com va passar amb el Barça- i ha iniciat el procediment corresponent.

Subscriu-te per seguir llegint