Juanpe renova fins al 2024: «El Girona m'ha canviat la vida»

El central canari va arribar al club l'estiu del 2016 i és el tercer futbolista amb més partits en categories professionals · Amb aquest moviment, Míchel disposa de cinc centrals per a l’any vinent

El central canari, Juanpe Ramírez, durant la seva presentació a l’estadi de Montilivi l’estiu del 2016.

El central canari, Juanpe Ramírez, durant la seva presentació a l’estadi de Montilivi l’estiu del 2016. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

222 partits repartits en set temporades. Aquest és el llegat actual de Juanpe Ramírez, el central canari que va arribar a Montilivi sense fer fressa i que ha consolidat una trajectòria més que exitosa vestint els colors del Girona, amb el qual ha renovat una temporada més el seu contracte, fins al 2024. Aquest moviment, després d'assegurar-se la continuïtat de Bernardo, provoca que als despatxos de Quique Cárcel només hi hagi dues carpetes obertes pel que fa a futbolistes que acaben contracte a final de curs: el porter Juan Carlos i Borja García. La direcció esportiva, doncs, avança feina gràcies a la tranquil·litat que dona el fet d'una permanència més que assegurada virtualment. En l'eix defensiu, el Girona disposa de cinc futbolistes amb contracte per al curs vinent: Santi Bueno, David López, Bernardo Espinosa, Juanpe Ramírez i Alex Callens.

«Aquesta fotografia és de fa molts anys», remarcava el canari en un vídeo publicat pel club, recordant el moment de la seva presentació, l'estiu del 2016. «Va ser el primer dia que vaig passar aquí al Girona. L'arribada, la revisió mèdica... Queda bastant lluny, però ho recordo com si fos ahir. Haig de dir que aquell dia em va canviar la vida i jo no ho sabia. Mira, se'm posa la pell de gallina», assenyala, emocionat. Juanpe és part de l'escut del Girona.

Dos ascensos a l'elit

El canari, precisament amb Borja, són els únics jugadors que han viscut els dos ascensos a Primera. I després del mateix mitjapunta madrileny i Àlex Granell, amb 233 partits, ningú no ha representat més vegades el club en categories professionals: el canari ha disputat els mateixos partits que Migue, sent el tercer de la història del Girona en aquest apartat. En aquests cursos, ha marcat dotze gols. El darrer és recent: va ser al Sánchez Pizjuán, en la victòria per 0-2. «Estic molt content amb tot el que he viscut a Montilivi. És un estadi amb una energia especial. Comparats amb altres aficions som pocs, però per sentir com és d'especial estar aquí, cal jugar-hi».

Juanpe, celebrant el seu darrer gol contra el Sevilla

Juanpe, celebrant el seu darrer gol contra el Sevilla / GIRONA FC

«Vaig arribar amb 25 anys, qui hauria imaginat tot el que he viscut? He format una família, les dues criatures han nascut aquí, això ja és un record per sempre. Quan siguin més grans, els explicaré com ha estat tot perquè se sentin orgullosos com ho estic jo», defensa Juanpe, un capità per a l'eternitat i gairebé un gironí més. «Mai m'ha faltat res, és un club familiar. Hem patit més que no pas celebrat, en els anys més gloriosos de la història del club, però sempre ens hem aixecat. Se'ns donarà valor amb el temps».