Divendres és la data límit per Terrats

El Vila-real té temps fins al 30 de juny, quan finalitza la cessió del migcampista, per comunicar al Girona la intenció de fer efectiva l’opció de compra

Terrats barra el pas a Riquelme en l'últim Girona-Vila-real.

Terrats barra el pas a Riquelme en l'últim Girona-Vila-real. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El Girona-Vila-real que es va disputar el passat dissabte 20 de maig a Montilivi (1-2) no va ser un partit qualsevol per a Ramon Terrats. El migcampista barceloní, de 22 anys, va jugar-lo sent titular al conjunt groguet, on està cedit des del passat mercat d’hivern per incorporar-se a priori al filial de Segona Divisió, conscient que segurament seria l’últim cop que trepitjaria l’estadi gironí com a futbolista blanc-i-vermell malgrat que aquell dia li tocava defensar una altra samarreta. «Quina sensació tan bonica i estranya tornar a Montilivi, on m’he pogut retrobar amb amics i amb l’afició, que m’ha tractat genial com sempre. Girona és i serà sempre casa meva», va assegurar Terrats. Aleshores, feia setmanes que se sabia que el Vila-real executaria la clàusula de 2,5 milions d’euros per quedar-se en propietat al migcampista amb un contracte per a les pròximes tres temporades. El Submarí ho té clar des del mes d’abril, tot i que de moment cap de les parts implicades ho ha fet oficial. Aquest divendres, 30 de juny, és la data límit per fer efectiva l’opció de compra -taxada en 2,5 milions més l'IVA corresponent- perquè és quan finalitza la cessió de Terrats al club castellonenc. Si no, tot apunta que els tractes seran uns altres ja que, tenint en compte la progressió del futbolista que s’ha revalortizat a la Ceràmica, el Girona podria demanar un preu superior. Així doncs, ara mateix el comiat de Terrats només està pendent d’un tràmit purament burocràtic en el qual el Vila-real li ha de comunicar per escrit a la direcció esportiva del Girona, encapçalada per Quique Cárcel, la seva intenció de fitxar al migcampista.

Sense gaire participació en el retorn de l’equip a Primera Divisió, Terrats va sol·licitar al Girona marxar a un altre club en el mercat d’hivern per buscar més minuts. Amb prou feines havia disputat deu partits, entre Lliga i Copa, i l’alta competència al mig del camp amb Oriol Romeu i Aleix Garcia, tot i les seves bones actuacions quan li havia tocat intervenir com per exemple el dia que va ser titular al camp de l’Espanyol (2-2), van fer que passés per un moment complicat. És per això, que el passat 18 de gener se n’anava cap a la Plana Baixa per ajudar al Vila-real B i, alhora, intentar trobar la regularitat que no tenia fins aleshores amb Míchel Sánchez.

El que segurament ningú va imaginar-se és que Terrats acabaria jugant més partits amb el primer equip (18) que no pas al filial (5). I que fins i tot tindria el premi d’estrenar-se a Europa amb dos duels de la Conference League en què hi competia el conjunt dirigit per Quique Setién. Una situació de baixes al mig del camp del Vila-real, van portar al tècnic de Santander a recórrer al futbolista cedit pel Girona. L’entrenador ha apostat pel talent jove des que va fer-se càrrec de l’equip a finals d’octubre de 2022 per la sortida d’Unai Emery. I Terrats no l’ha defraudat. Al contrari. Tal com expressa el propi Vila-real en un balanç final de temporada, el migcampista barceloní és «l’aparició més ressenyable» després que Setién l’hagi convertit en «un jugador clau per al seu equip». Terrats ha jugat un total de 18 partits amb el primer equip, que sumen gairebé un miler de minuts a la màxima categoria del futbol estatal (899). A més a més, ha rebut la recompensa d’estrenar-se a la porteria amb un gol contra el Celta de Vigo (3-1). «Setién m’ha donat la seguretat de saber que soc jugador de Primera», va manifestar Terrats en una entrevista a Diari de Girona.

Negociacions Girona-Vila-real

A banda del traspàs de Terrats, que s’ha de produir durant la setmana que ve -com a màxim fins divendres-, el Girona també està negociant amb el Vila-real la compra d’Iván Martín per quedar-se’l en propietat. L’extrem basc, de 24 anys, ha jugat la darrera temporada i mitja en qualitat de préstec a Montilivi després d’arribar-hi en el mercat d’hivern de la temporada 2021/22 i aquest divendres també finalitza la cessió.

Malgrat la lesió que va patir en la final del play-off a Tenerife, per la qual es va perdre els primers mesos de competició, Iván Martín s’ha guanyat la confiança absoluta de Míchel qui desitja que es quedi a Girona i no torni més al Submarí. Aquest curs ha disputat un total de 26 partits, 20 dels quals com a titular, i ha marcat tres gols.

Ambdós clubs mantenen converses per trobar el millor acord per fer possible cadascun el fitxatge dels jugadors. A diferència de Terrats, l’acord de cessió d’Iván Martín no incloïa opció de compra.

Subscriu-te per seguir llegint