4 milions + 4 en variables per Romeu

El Barça continua negant-se a pagar la clàusula del futbolista, però treballa per arribar a un acord amb el Girona i poder garantir la xifra sencera encara que sigui dividida a terminis

Oriol Romeu, al PGA de Caldes de Malavella.

Oriol Romeu, al PGA de Caldes de Malavella. / David Aparicio

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El serial Oriol Romeu continua avançant, quan tan sols queda un dia perquè el Barça i el Girona tornin a la feina. L'entitat blaugrana, que té entre cella i cella pispar-li la seva màxima estrella al conjunt de Montilivi, ja ha definit la primera proposta econòmica amb la qual començar les negociacions. Com no vol pagar la clàusula del futbolista de vuit milions d'euros, intentarà seduir al Girona amb una oferta en què arribi a la xifra final, però a dividir en terminis. Tal com va avançar el diari Sport, del mateix grup editorial que Diari de Girona, el Barça proposarà pagar quatre milions més quatre en variables. Romeu, que ja ha donat el seu sí a l'entitat, signaria per dues temporades. I el Girona veuria així com obté els vuit milions que estipula la clàusula del migcampista d'Ulldecona i s'asseguraria cobrar-ne quatre en el moment en què se signés l'operació i quatre més abans que el vincle de Romeu amb el Barça s'acabés. És a dir, com a molt en dos anys.

El Girona es manté ferm

Fins ara, el Girona no ha donat cap senyal que evidenciés debilitats. És el Barça qui té maldecaps econòmics, mentre que els gironins, encara que hagin admès, en boca del seu director esportiu, Quique Cárcel, que per créixer han de ser un club venedor, no tenen aquesta necessitat.

Perquè si el compte corrent blaugrana no fos fràgil, Joan Laporta ja hauria aterrat a Girona amb els vuit milions, una xifra baixíssima tenint en compte l'alt nivell demostrat per Oriol Romeu, un futbolista del gust de Xavi Hernández, però que en el fons no genera consens a la direcció esportiva del Barça. Si Romeu fitxa pel Barça, és perquè el club català no pot accedir a futbolistes més luxosos que eren prioritat. Romeu, en definitiva, és el pla C o D a Barcelona, mentre que a Girona és l'opció número u de Míchel, que si en tingués dues, també l'escolliria a ell.

Per això el Girona es remet a la clàusula íntegra del futbolista i que paguin els vuit milions de cop. Perquè sap del seu valor (la seva pèrdua, esportivament, serà terrible) i perquè veritablement el vol, després d'anar-lo a buscar l'estiu passat, quan Romeu, després de ser pare, volia tornar a casa per estar a prop dels seus. Quique Cárcel va apostar pel jugador i el jugador pel Girona, que ara tremola només de pensar que el pot perdre.

No ho posarà fàcil el club de Montilivi, enfadat amb el Barça per les formes i negat de principi a fi a incloure jugadors en el tracte, una altra de les fórmules que el Barça veia amb bons ulls. A Romeu no se'l canvia per qualsevol.

Quique Cárcel, director esportiu del Girona

Quique Cárcel, director esportiu del Girona / ANIOL RESCLOSA

Les trucades de Xavi

En la mateixa informació, s'esmenten les trucades telefòniques de Xavi a Oriol Romeu, que van coincidir al Barça abans que el d'Ulldecona s'hagués de buscar la vida, tapat per un Sergio Busquets a qui ara haurà de rellevar. Coses de la vida.

Romeu, esclar, sap que aquesta pot ser l'última (i l'única?) vegada que pugui tornar a Barcelona, encara que sigui jugant a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, a Montjuïc. Romeu no ho sap, però trobarà a faltar l'escalf de Montilivi, que el va abraçar i estimar des del minut zero de la seva relació.

Cap retret per a Romeu, que ni molt menys vol quedar malament amb el Girona. Demà, en principi i si la cosa no avança desmesuradament en poques hores, serà un dels futbolistes que acudirà a passar les proves mèdiques i físiques, abans que dimecres es realitzi el primer entrenament a la Vinya. Fins i tot els timmings han anat canviant, perquè Xavi, primer, el volia per a l'inici de la pretemporada, que per al Barça també serà demà, i ara es conforma a tenir-lo abans de la gira pels Estats Units, que comença el 19. Seran dies decisius per tancar una operació per la qual el Girona no estava preparat.

De fet, fa un mes hauria sigut una sorpresa saber que Romeu podia acabar al Barça. I ara ho seria que no acabés, veient com és l'opció prioritària de Xavi. Míchel també el vol, però Romeu no sembla que es resisteixi als encants culers. Això sí, caldrà que els dos clubs arribin a un acord.

Subscriu-te per seguir llegint