Pablo Torre: Talent i màgia per al Girona

El conjunt gironí arriba a un acord amb el Barça per la cessió del mitjapunta fins al 30 de juny

L’operació està inclosa en el traspàs d’Oriol Romeu al club blaugrana, que serà oficial avui

Pablo Torre és des d'ahir a la Vall d'en Bas

Pablo Torre és des d'ahir a la Vall d'en Bas / Nuri Marguí/Girona FC

Marc Brugués

Marc Brugués

Malgrat que des de divendres, l’operació que havia de dur Oriol Romeu al Barça i Pablo Torre al Girona semblava pactada, va caler esperar fins ahir al vespre perquè fos oficial. I encara només una part. Les negociacions es van embolicar dilluns, però finalment es van desenrocar durant la jornada d’ahir amb l’entesa final entre totes les parts. Tot plegat acaba amb un traspàs d’uns quatre milions d’euros per al Girona més la cessió de Pablo Torre, que ahir ja va desplaçar-se fins a la Vall d’en Bas per incorporar-se a l’estada que hi fa l’equip i fins i tot avui podria tenir minuts contra l’Olot si Míchel ho considera oportú. Torre ja és del Girona, però per veure Romeu vestit de blaugrana caldrà esperar a avui al matí. Els dos clubs estaven pendents de resoldre un parell d’aspectes burocràtics ahir a la nit que van impedir que el traspàs del jugador d’Ulldecona fos oficial. Tot i això, Romeu té els dos peus al Barça així com el bitllet per viatjar ja avui cap als Estats Units amb l’expedició del FC Barcelona.

Míchel perd el timó, la brúixola, la paret mestra en què va pivotar el Girona la temporada passada i que va permetre l’equip signar un any de matrícula. El magnífic paper de Romeu a Montilivi i l’economia de trinxera del Barça han acabat, irremeiablement, amb el d’Ulldecona a les ordres de Xavi Hernández. Romeu pujarà avui a l’avió que el durà cap als Estats Units a la gira que hi farà el conjunt blaugrana. Això sí, ho farà sense haver estat presentat perquè no hi ha hagut temps. De fet, haurà anat d’un pèl que es queda sense volar. Finalment, si no hi ha un gir de guió extraordinari, aquest mateix matí, el Girona anunciarà el traspàs del migcampista al Barça. Una operació que li deixarà uns quatre milions al calaix més la cessió de Pablo Torre.  

Romeu viatjarà avui amb el Barça als Estats Units i Torre ja ho va fer ahir cap a la Vall d’en Bas. El nou jugador blanc-i-vermell va superar la revisió mèdica i, al migdia, es va instal·lar amb la resta de l’equip a la concentració que fa a terres garrotxines, al Royal Verd Training Center. Tot i que no es va poder entrenar perquè l’anunci encara no era oficial, avui podria tenir algun minut en l’amistós contra l’Olot (19:00). Torre arriba cedit fins al trenta de juny sense cap opció de compra per part d’un Girona que, a més a més, es fa càrrec de la totalitat de la seva fitxa. 

El tercer fitxatge

D’aquesta manera, Torre es converteix en la tercera cara nova ara nova del Girona 2023-24 després de Daley Blind (Bayern) i Savinho (Troyes). A l’espera del retorn d’Iván Martín, el conjunt blanc-i-vermell està pendent de trobar ara dos davanters i un recanvi per a Oriol Romeu al mig del camp. En cas que hi hagués alguna altra sortida, el club es plantejaria fer alguna altra incorporació. De moment hi ha lliures tres fitxes, comptant que la que deixarà vacant. Cal recordar que Míchel té a la plantilla un home com Manu Vallejo, que d’entrada no entra als seus plans, però que si no troba sortida haurà de ser inscrit. L’andalús, fitxat del València l’estiu passat, va jugar cedit la segona part de la temporada passada a l’Oviedo.