Pablo Torre: "Tenia moltes ganes de venir"

El migcampista càntabre ha explicat aquest dia en la seva presentació que arriba a Montilivi per "créixer" i jugar molts minuts

Marc Brugués

Marc Brugués

Pablo Torre va fer saltar totes les alarmes dissabte passat quan una entrada del jugador del Blackburn Rovers, Carter, el va deixar fora de combat només començar el partit. Més d’un es temia el pitjor veient la cara de dolor tocant-se el genoll esquerre i la feinada que tenia per recolzar el peu. L’estat de pànic generalitzat entre la cúpula esportiva i l’afició es va anar rebaixant quan es va saber que era simplement un cop. Confirmat per les proves mèdiques, Pablo Torre ha fet repòs uns dies i avui es reintegrarà a la feina amb el grup per, si Míchelho veu prudent, tenir minuts en algun dels dos partits del cap de setmana. Ahir, el jugador cedit pel Barça va ser presentat oficialment i revelar que tenia trencat el múscul vast del genoll però amb «cinc dies» ja estarà a punt.  

Míchel confia que Torre vagi perdent la vergonya com ahir durant l’acte de presentació i es deixi anar al camp per oferir el joc que el va fer fitxar pel Barça l’estiu passat. Acompanyat per pràcticament tota la família, el jove càntabre va explicar que tenia «moltes ganes» de venir al Girona de seguida que va saber-ne l’interès i que tenia clar que volia venir. En aquest sentit va confessar que el traspàs de Romeu al Barça no va tenir res a veure perquè arribés a Girona. «Tenia clar de venir aquí i moltes ganes. Es va fer la meva part. Eren operacions que anaven per costats diferents, o això és el que em van dir». De l’ombra del Barça no se’n desempallegarà durant tota la temporada, però ahir va deixar clar que ara està «únicament centrat» en el Girona. «Sí que penso en el futur perquè el meu somni és triomfar al Barça, òbviament. Tanmateix, ara estic totalment enfocat amb el Girona, sens cap mena de dubte», deia. 

El perfil de Torre s’adapta com mai als gustos del Girona i Míchel. Així ho recordava Quique Cárcel que comparava el fitxatge amb els d’Álex Baena o Rodrigo Riquelme. Tot i això, Torre va voler deixar clar que no es vol comparar amb ningú. «Tenim característiques diferents. He de fer el meu any i prou. No em veig substituint ningú. Només vull oferir el millor de mi mateix», deia. Sense voler símils, Torre és un futbolista diferent, capaç de generar joc, moure’s entre línies, assistir i fer gol. A més a més, és especialista a pilota aturada, tant en serveis com en llançaments directes. «El míster sap que tinc arribada i darrera passada. Em veig a la mitjapunta, baixant a l’interior, començant a la banda i entrant cap al mig. Al final, jugaré on em digui», destacava.  

El que sí que té clar Torre és que no vol un any «dolent» com el que li va tocar viure el curs passat al Barça. «Vull jugar els màxims de minuts possibles en aquest any, que ha de ser de creixement». En la mateixa línia i pel que fa als objectius grupals, Torre no vol fer volar coloms. «Hem d’anar partit a partit i sense pensar en grans coses. Si podem lluitar per Europa, òbviament, perfecte», deia. 

Torre arriba a Girona per reivindicar-se després d’un any sense protagonisme al Barça (13 partits). El club blaugrana el va fitxar el curs passat del Racing de Santander, on havia meravellat amb disset anys, a canvi de cinc milions que poden arribar a ser vint amb variables. Torre és internacional sub21 i també sub19, on va coincidir amb Arnau MartínezArtero en alguna convocatòria.