Montilivi s’estrena per la porta gran

El Girona ha guanyat sempre el partit inaugural de la temporada com a local des que Míchel va fer-se càrrec de l’equip

Míchel, en la presentació de l’equip a Montilivi al Trofeu Costa Brava contra la Lazio.

Míchel, en la presentació de l’equip a Montilivi al Trofeu Costa Brava contra la Lazio. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El Girona de Míchel ens té molt ben acostumats. El tècnic de Vallecas sempre ha insistit, des que va arribar al club blanc-i-vermell l’estiu de 2021, que vol que l’afició se senti orgullosa i identificada amb l’equip. L’últim cop que va comentar-ho va ser diumenge passat, després del primer partit de Lliga davant la Reial Societat (1-1). «Així som nosaltres. Vull que l’afició se senti orgullosa de nosaltres perquè ho hem donat tot i amb una idea molt clara, que ens portarà a aconseguir bons resultats», va explicar. L’altre dia, a Anoeta, centenars d’aficionats van poder acompanyar el Girona en el seu debut. Però serà aquest diumenge a Montilivi, on l’equip podrà sentir realment l’escalf dels seus seguidors i retrobar-se amb ells en un nou inici de temporada. Amb Míchel, sempre s’ha començat amb victòria com a local.

Els gironins s’estrenaran a casa contra el Getafe (17.30 hores), un rival que posa èmfasi a la paraula antifutbol com va poder comprovar-se en el polèmic duel amb el Barça en què la duresa, les provocacions i les pèrdues de temps van ser constants, però que aquí, de moment, va deixar bons records el darrer cop que va venir. El conjunt blau va ser precisament el primer que va visitar Montilivi el curs passat (3-1). Aleshores, estava dirigit per Quique Sánchez Flores i els blanc-i-vermells van imposar-se gràcies als gols d’Stuani, Taty Castellanos i un en pròpia porteria de Domingos Duarte. Aquest any, vindrà José Bordalás amb uns quants ex Girona com Portu, Choco Lozano i Jaime Mata. L’equip haurà de mentalitzar-se per aplicar el seu pla de partit tant com sigui possible.

Hi ha una altra dada optimista des que Míchel és l’entrenador del Girona. L’exercici 2021/22, el de l’ascens a Primera Divisió, els blanc-i-vermells també van estrenar-se per la porta gran a Montilivi amb un triomf contra l’Amorebieta (2-0). Stuani i Bustos van ser els golejadors. Per tant, fins ara l’afició mai ha marxat decebuda del partit inaugural de la temporada a casa amb l’entrenador de Vallecas a la banqueta.

Abans que arribés Míchel, al Girona li costava guanyar en l’inici del curs a Montilivi. De fet, va passar-se quatre temporades consecutives sense fer-ho. El curs 2020/21 l’equip, en aquell moment dirigit per Francisco, va perdre per la mínima contra el Fuenlabrada (0-1), mentre que l’anterior (2019/20) va empatar 1-1 amb l’Sporting en el primer partit d’Unzué com a tècnic del Girona i els dos anys de la primera etapa a Primera també es va empatar. La temporada 2018/19 amb Eusebio es va firmar un 0-0 contra el Valladolid i la 2017/18, l’última de Machín, es va empatar contra l’Atlètic (2-2) sumant un resultat molt bo tenint en compte l’entitat del rival.

El Girona sap que una de les claus per no patir al llarg de la temporada és convertir-se en un equip fort a casa, i així ho ha estat fent últimament. El gironins van aconseguir el curs passat un total de 10 victòries en els 19 partits que va disputar a Montilivi, el que significa que com a locals van tenir més del cinquanta per cent de fiabilitat amb jornades històriques de bon joc i atreviment.

El primer curs de Míchel també hi va haver alegries amb 13 triomfs dels 23 partits de Lliga a Segona que van disputar-se amb la promoció d’ascens.

Subscriu-te per seguir llegint