Els fitxatges del Girona ja rendeixen

Blind, Sávio, Pablo Torre i Dovbyk debuten en l’empat al Reale Arena i, a l’espera de més reforços, totes les cares noves de l’estiu s’han estrenat

Dovbyk persegueix Zubimendi en una acció del partit.

Dovbyk persegueix Zubimendi en una acció del partit. / Juan Herrero/EFE

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Rendiment immediat. Míchel insistia després d’inaugurar la temporada amb un gran empat davant la Reial Societat (1-1) que el Girona «està bé» i, per tant, a l’equip només li falten un parell o tres de fitxatges per donar la plantilla per tancada. Ho deia considerant que encara es pot produir alguna sortida com la de Manu Vallejo o Callens. L’entrenador confia en els seus jugadors, i viceversa. Fins i tot, els últims que han arribat aquest estiu a Montilivi. Per això diumenge passat en el primer partit de Lliga al Reale Arena es va poder veure un equip reconeixible i compromès amb la idea de joc, tot i enfrontar-se a un rival d’alt nivell. Tothom s’hi sentia còmode, a falta, evidentment, de polir alguns detalls i corregir certs aspectes. Quelcom normal tenint en compte que fa poc més d’un mes des que els gironins van posar-se a treballar. Els nous fitxatges Blind, Sávio, Pablo Torre i Dovbyk ja van tenir l’oportunitat de debutar amb el Girona. Tots van participar de seguida, sent el davanter ucraïnès la incorporació més amortitzada amb un gol que va permetre estrenar el caseller amb el primer punt del curs 2023/24.

La il·lusió que s’ha generat al voltant de la seva figura està més que justificada. Dovbyk va aterrar a Montilivi per ser l’encarregat de suplir la baixa de Taty Castellanos i marcar els gols del Girona juntament amb Stuani. El davanter ucraïnès, de 26 anys, és el fitxatge més car de la història del club i hi ha moltes expectatives dipositades en ell. Al seu currículum destaquen els 29 gols que va firmar el curs passat entre totes les competicions amb el Dnipro-1 i que van erigir-lo com al màxim realitzador (24) de la primera divisió del seu país, però des del Girona tant Quique Cárcel com Míchel demanaven una mica de paciència perquè Dovbyk necessita un procés d’adaptació tant a l’equip com a la categoria. Ell mateix reconeixia el dia de la seva presentació que LaLiga EA Sports és una altra història. Doncs bé, a l’hora de la veritat sembla que no hi podria haver entrat de millor manera. Tan sols va necessitar vuit minuts a dins del terreny de joc per estrenar-se com a golejador blanc-i-vermell. Dovbyk va substituir Stuani al minut 64 i al 72 ja celebrava el primer gol amb el Girona. Després d’una bona combinació dels gironins, Pablo Torre va obrir per Tsygankov i aquest des de la banda va introduir-se a l’àrea per fer l’assistència al seu company d’equip i selecció. En veure la centrada, Dovbyk va anar directe a rematar amb el cap. Es nota que porta el gol a la sang.

Seguint els passos d’Stuani

Després de marcar un gol el dia que debutava amb el Girona, Dovbyk va començar el camí seguint els passos del màxim golejador de tots els temps. Stuani va iniciar el seu la temporada 2017/18 amb un doblet contra l’Atlètic (2-2) i des d’aleshores porta 116 entre Lliga i Copa.

En la llista dels debuts amb gol en els darrers set cursos també hi són Pol Lozano (2021/22), Sylla (2020/21), Samuele Longo (2016/17), Jairo Morillas (2015/16) i Sandaza (2014/15).

La perla del Barça

En el seu cas, ja s’havia estrenat a Primera Divisió però a comptagotes després d’haver participat tot just en vuit partits amb el primer equip del Barça. Pablo Torre va venir al Girona per erigir-se en futbolista de la màxima categoria del futbol estatal. L’aposta de Míchel pel talent jove és clau i a Anoeta ja es va poder plasmar. En els 26 minuts que va jugar, va mostrar detalls de qualitat amb una acció decisiva, emergint entre línies, que va acabar amb el gol de Dovbyk. «Li exigiré molt perquè crec que en els darrers metres té gol i última passada. Aquesta és la diferència en el futbol», va dir Míchel en referència a Torre.

La primera titularitat

Van ser alguns dels futbolistes més destacats de la pretemporada. Blind i Sávio van ser titulars davant la Reial Societat en el que va ser el seu debut amb el Girona i a Primera Divisió. 

El defensa neerlandès se n’ha fet un fart de jugar a estadis de primer nivell, però a la Lliga espanyola no ho havia fet encara. L’ex de l’Ajax ha hagut d’esperar fins als 33 per estrenar-s’hi amb el Girona. Per a l’ocasió, Blind, que destaca per la seva polivalència, va posar-se de central fent parella amb David López. Davant els d’Imanol Alguacil, que duien a terme una pressió asfixiant, l’eix de la defensa va patir una mica trobant a faltar velocitat en determinades accions.

Per la seva part, Sávio va situar-se a l’extrem dret, movent Tsygankov cap al mig per darrere d’Stuani, i amb Yan Couto per l’esquerra. El brasiler cedit pel Manchester City, de 19 anys, va gaudir dels primers minuts a LaLiga EA Sports en què va poder comprovar l’exigència de la competició topant amb Ahien. Al minut 63, va ser substituït per Valery.

Després del primer partit de Lliga, Míchel ha fet debutar els nous fitxatges. A la plantilla, encara falten per estrenar-se aquest curs els lesionats, Juanpe, Manu Vallejo i els dos porters suplents (Juan Carlos i Fuidias). Borja García encara no ha estat inscrit.

Subscriu-te per seguir llegint