Una bona pedra de toc per mesurar les aspiracions europees

El Girona recupera David López per rebre l’Athletic en un duel que pot servir als gironins per obrir forat respecte a un rival directe 

Míchel està pendent de l’estat físic dels internacionals i podria donar descans a Yangel Herrera o Dovbyk

Els jugadors del Girona saluden l'afició al final d'un partit a l'estadi

Els jugadors del Girona saluden l'afició al final d'un partit a l'estadi / Aniol Resclosa

Marc Brugués

Marc Brugués

Gairebé un mes després de l’últim cop, Montilivi torna a alçar el teló per veure en acció el millor Girona de la història. Els de Míchelreben aquest vespre l’Ahtletic Club en un partit que pot servir als gironins per, en cas de victòria, alimentar el conte de fades en què viuen instal·lats des del principi de temporada. El Girona ha assaborit el lideratge cada dia, cada hora, cada minut i cada segon d’aquestes dues setmanes d’aturada per partits de seleccions. La realitat és la que és i diu que el Girona ja fa un temps que ha fet el clic i ha canviat d’objectiu. Amb la permanència al sac i a punt d’estacar-lo, ara toca mirar a Europa. És per això que el partit d’avui té més importància de la que sembla, perquè l’Athletic Club és el sisè classificat i, per tant, si el Girona és capaç de sumar els tres punts, l’allunyaria a tretze de distància. Tanmateix, i com no es cansa de repetir Míchel, toca anar dia a dia i partit i partit i no fer volar gaires coloms, que tot just som al novembre. Això sí, ningú li traurà ja al Girona la satisfacció de gaudir d’una situació de clímax continuat des de ja fa temps. 

La visita de l’Athletic és, sens dubte, una bona pedra de toc per mesurar les aspiracions europees de l’equip. Un conjunt fort, sòlid, ràpid en transicions i amb individualitats a dalt que marquen diferències com els germans Williams, Muniain, Berenguer o, sobretot, Oihan Sancet. Tot i això, si el Girona és capaç de mantenir la línia d’abans de l’aturada, ni l’Athletic ni ningú l’ha d’espantar gens ni mica. Al contrari. Míchel recupera per al partit David López, un cop superada la lesió muscular que va patir contra el Celta. Per contra, estan descartats pel partit d’avui els lesionats Toni Villa, Borja García, Juan Carlos, Artero, Roca i Jastin Garcia. En aquest sentit, el tècnic va revelar que algun dels jugadors internacionals ha tornat amb problemes físics i no està clar que pugui jugar avui. El virus FIFA, que se sol dir. No va donar pistes Míchel, però si és Yangel Herrera, David López podria entrar a l’equip per reforçar el mig del camp. Si és Dovbyk, Stuani tornaria a ser titular a la Lliga gairebé dos mesos després. 

Míchel no tocarà el gruix de l’onze titular tipus. Pendents de l’estat físic dels jugadors internacionals, l’únic dubte és saber si David López entrarà a l’equip en el lloc d’Arnau Martínez o bé avançarà la posició per jugar al mig del camp si Míchel dóna descans a Herrera, com ja va fer . 

Mentrestant, l’Athletic arriba aquest matí amb la baixa de darrera hora de Dani García, lesionat, que s’afegeix a les de Yeray Álvarez, que continua recuperant-se i al dubte de Yuri Berchiche. El central Aitor Paredes sembla que podrà estar a punt, com també el veterà Ander Herrera, ja recuperat. Els bascos encadenen dues victòries a Vila-real (2-3) i contra el Celta (4-3), en dos partits on han exhibit múscul rematador però també fragilitat per encaixar gol. Entremig, van patir a Rubí a la Copa (1-2).