Èric Garcia: "La nostra idea ens ha portat fins on som ara i morirem amb ella"

El central de Martorell no firmava l'empat contra l'Athletic, però tot i així assegura que s'ha de donar per bo el punt i aprofitar-lo guanyant aquest dissabte al València

Èric Garcia s'ha fet un lloc a l'onze titular del Girona.

Èric Garcia s'ha fet un lloc a l'onze titular del Girona. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Èric Garcia no va tenir cap mania a l'hora d'escollir Montilivi per buscar minuts i créixer a les ordres de Míchel. Encara que la dimensió de l'equip no tingués res a veure amb el què estava acostumat, malgrat tenir només 22 anys. El cartell era d'un altre nivell. Però tenia la garantia del City Football Group i l'aval del Barça, el club que l'ha cedit al Girona. Li ha sortit bé l'aposta.

El central de Martorell ràpidament va guanyar-se la confiança del tècnic gironí i està contribuint amb la magnificació de la història blanc-i-vermella. Èric Garcia s'ha fet un lloc en l'onze titular i, a part de ser un jugador clau en la sortida de pilota de l'equip, també va ser l'autor del segon gol a Vila-real (1-2) que posava el Girona líder per primer cop aquesta temporada. Des d'aleshores, els de Míchel s'han mantingut a dalt de tot de la taula bregant amb el Madrid, Barça i Atlètic per les primeres posicions. S'entén, per tant, que el defensa cedit pel club blaugrana clavés un cop de puny a terra, com si hagués perdut una final, quan va finalitzar el partit contra l'Athletic amb un empat (1-1). La implicació és total. I l'actitud de la plantilla, una de les claus d'aquest moment tan dolç.

"Quan hem marcat, hem tingut uns minuts de descontrol. L'acció del gol de Williams ens ha enganxat atacant, amb Miguel molt a dalt. No hem fet bé les cobertures al darrere. La sensació és una mica d'impotència, però parla molt bé de l'equip. De la mentalitat que té", comentava Èric Garcia a la zona mixta de Montilivi. El central va insistir que "no firmàvem l'empat" i "l'Athletic ha acabat amb Unai Simón perdent temps a la porteria". Ara bé, "pensant-ho fredament, és un punt que hem de fer valuós contra un rival molt complicat i amb el qual podem mantenir la distància". "La millor manera d'aprofitar aquest resultat és guanyant dissabte", afegia pensant ja en el València.

Èric Garcia va explicar que "continuo creixent en cada partit": "Tinc coses a millorar. El míster em colla molt durant la setmana amb entrenaments exigents. Crec que això em fa millorar per a què pugui ser millor futbolista". Sobre Míchel, també va dir que "quan vaig venir al Girona sabia que hi havia competència, però també sabia que el míster confiava molt en mi": "Estic molt content amb ell". Alhora, va manifestar que "qui decidirà si vaig o no a la selecció, és el seleccionador" després d'entrar en l'última prellista de Luis de la Fuente amb Espanya.

El Girona va perdre el lideratge en solitari i ara és colíder juntament amb el Madrid. Un somni inimaginable, però que cal afrontar amb humilitat i normalitat. "Pensar més enllà seria equivocar-nos. Ho estem fent molt bé preparant els partits setmana a setmana perquè cada rival és diferent i cada vegada ens coneixen més. Al final de temporada ja ho veurem. A priori Barça, Madrid i Atlètic haurien de quedar per sobre, però, vaja, ho estem fent molt bé. Hem aconseguit dues victòries fora de casa molt complicades (Osasuna i Rayo) i aquest punt hem de donar-lo per bo, encara que sempre vulguem més. Si seguim aquesta línia, podem aconseguir coses maques", assegurava.

No hi ha cap dubte. "Tenim una idea de joc molt clara. Hem d'adaptar-la perquè tots els rivals són diferents, però hem de morir amb aquesta idea. El míster sempre ens ho diu. I contra l'Athletic ho hem fet. Pablo (Torre) ha tingut una ocasió al final, també un parell de jugades Savinho. L'equip hi creu. La nostra idea ens ha portat fins on som ara. Tots ens hi sentim identificats. A vegades és una mica arriscada, però és la nostra manera de jugar", va concloure.