Pablo Torre s’estrena a l’onze

El migcampista cedit pel Barça va ser titular a la lliga per primer cop davant el Betis i va jugar 65 minuts

És el setzè jugador de la plantilla que Míchel treu d’inici aquesta temporada 2023/24

L’onze del Girona davant el Betis al Benito Villamarín.

L’onze del Girona davant el Betis al Benito Villamarín. / JOAQUÍN CORCHERO/EUROPA PRESS

Tatiana Pérez

Davant dels rumors d’una possible sortida de Pablo Torre al mercat d’hivern per la manca de minuts al Girona, que hauria fet plantejar al Barça la possibilitat de trencar la cessió a Montilivi i buscar-li un nou equip, Míchel va deixar clar que confia plenament en el migcampista càntabre. El jugador, de 20 anys, va estrenar titularitat a la lliga davant el Betis (1-1) en l’últim partit del 2023 i es va convertir, d’aquesta manera, en el setzè futbolista de la plantilla que el tècnic fa sortir d’inici.

Pablo Torre va gaudir de 65 minuts al terreny de joc per intentar demostrar que pot guanyar-se un lloc a l’equip. De fet, una conducció vertical del migcampista va acabar en una passada filtrada per Savinho i el brasiler va rebre una entrada d’Aitor Ruibal a dins l’àrea que va significar el penal transformat per Dovbyk.

El càntabre va ser substituït ala segona per Portu. Precisament, el mitjapunta murcià va ser titular en la jornada anterior (17) contra l’Alabès (3-0) i no ho havia estat mai aquest curs encara. Tant Pablo Torre com Portu han sigut titulars a causa de la lesió de Tsygankov.

De moment, els jugadors del Girona que han estat titulars són: Gazzaniga, Aleix Garcia i Savinho, que han disputat els 18 partits de lliga; Miguel i Blind, que n’han jugat 17 i només se n’han perdut un; IvánMartín (16); David López (15); Yangel Herrera (14); Dovbyk i Èric Garcia (13); Tsygankov (12); Yan Couto (11); Arnau (9); Stuani (5); i Portu i Pablo Torre (1).

Mentre que han entrat de suplents i els falta sortir d’inici: Valery, Juanpe, Jhon Solís, Kébé i Bernardo. I no han pogut participar encara els lesionats Borja García i Toni Villa i els porters Juan Carlos i Fuidias.

Míchel és un dels entrenadors de les principals lligues europees que menys canvis introdueix a l’onze titular. El tècnic blanc-i-vermell té un onze tipus i no sol fer canvis si no és perquè es veu forçat a fer-los. En nombroses ocasions, ha explicat que és molt difícil treure jugadors que estan rendint a un molt bon nivell i que, juntament amb l’aportació dels suplents, han dut al Girona a compartir el lideratge amb el Reial Madrid durant l’aturada de Nadal. Només cal fixar-se en l’alta competència que hi ha al mig del camp amb futbolistes com Aleix Garcia, Yangel Herrera i Iván Martín, que fan molt difícil deixar lloc a la resta.

Després de l’empat al Benito Villamarín, Míchel va comentar que «Pablo venia de jugar pocs minuts i ens ha donat moltíssima possessió i capacitat de trobar-lo com a home lliure en el seu primer partit de titular». «A la segona part se li ha acabat la benzina, hem, hem notat que estava cansat i li faltava una mica de cama», va afegir.

Pablo Torre ha jugat 12 partits de lliga i acumula gairebé 300 minuts al terreny de joc, a part dels duel de Copa a Oriola, on va disputar el partit sencer i va marcar un gol.