Savinho, garantit fins a final de curs

El Manchester City estaria valorant la compra del brasiler, que és propietat del Troyes francès, per a l’equip de Pep Guardiola

L’extrem es quedarà a Montilivi fins al juny i a l’estiu es valorarà

Savinho és perseguit per Gorosabel en el partit contra l'Alabès.

Savinho és perseguit per Gorosabel en el partit contra l'Alabès. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

L’excel·lent temporada que està fent el Girona, colíder de Primera Divisió, acompanyada de tota la repercussió que han tingut els èxits de l’equip de Míchel, han provocat que molta gent tingui interès pels jugadors de la plantilla blanc-i-vermella. Montilivi, ara mateix, és un aparador. Hi ha diversos clubs de les grans lligues europees que s’han apuntat el nom d’alguns futbolistes a la seva agenda. En aquest sentit, n’hi ha un que destaca des de l’inici de temporada: Sávio Moreira de Oliveira, conegut popularment com a Savinho.

L’extrem brasiler, de 19 anys, és el jugador revelació de LaLiga EA Sports i són uns quants els clubs que desitgen fer-se amb els seus serveis. Savinho va incorporar-se al Girona el passat mercat d’estiu, cedit fins a final de temporada per part del Troyes francès -club que pertany al City Football Group-, i així es complirà l’acord. Com ja va deixar clar el director executiu Ferran Soriano en una entrevista a RAC1, «Savinho es quedarà fins a final de curs al Girona i crec que per més temporades».

Ara bé, la irrupció del brasiler a Montilivi i les ofertes que creixen al seu voltant haurien fet que el propi Manchester City s’estigui plantejant seriosament l’opció de quedar-se Savinho en propietat per a què continuï el seu creixement a les ordres de Pep Guardiola. Segons el periodista especialitzat en el mercat de fitxatges, Fabrizio Romano, el City estaria valorant internament la compra de l’extrem per emportar-se’l cap a Manchester. D’acord amb la informació, Savinho tindria propostes per anar a la Premier League i a la Bundesliga per un valor de 30 milions d’euros. És per això que el City hauria accelerat la planificació de la temporada vinent amb el cas de Savinho, propietat d’un club del mateix conglomerat. Malgrat que això, com ja se sabia, no es resoldrà fins a l’estiu vinent perquè Savinho finalitzarà la temporada 2023/24 al Girona tal com marca l’acord de la seva cessió.

Per tant, un problema menys per Míchel. El tècnic ha pogut passar el Nadal tranquil amb la seguretat que seguirà comptant amb un dels seus titulars indiscutibles, i encara més després de confirmar que Savinho no marxarà amb la selecció brasilera sub-23 per disputar el Preolímpic. La qual cosa hauria suposat que es perdés uns quants partits.

Un boom mediàtic

Des de la seva arribada al Girona, Savinho ha hagut de conviure amb els titulars de la premsa i pressions externes que l’han situat en el focus. Fins i tot, Míchel va sortir en defensa del brasiler per l’impacte mediàtic: «Els focus ja li queden millor, els va entenent. Amb 19 anys, Sávio és un noi amb una mentalitat brutal de treball, voler millorar... I molta humilitat. És un noi amb el cap molt ben moblat i té la idea que si està aquí és per millorar. Nosaltres volem tenir-lo per molt de temps, però veurem si som capaços de retenir-lo. És un jugador que està creixent moltíssim i espero el millor d’ell per al seu futur. Crec que encara pot donar-li molta glòria al Girona».

A més a més, cada vegada són més els equips que aposten per frenar-lo a la banda esquerra i no deixar-lo jugar. Tot i així, l’extrem brasiler ja ha marcat cinc gols entre Lliga i Copa i ha repartit cinc assistències des que va arrencar la temporada. No és estrany, doncs, que el seu valor de mercat s’hagi disparat i hagi passat dels 5 milions d’euros als 30. És a dir, s’ha multiplicat per sis.

Pràcticament ningú sabia qui era Savinho fins que va arribar al Girona. La temporada passada, el Troyes va cedir-lo al PSV neerlandès, on va passar sense pena ni glòria jugant també al filial. Quique Cárcel, però, va veure el seu potencial i va treballar per fer possible la seva cessió a Montilivi. El que segurament no s’esperava és que el rendiment de Savinho seria tan immediat i portaria tans bons resultats. El brasiler està en sintonia amb l’equip.

El director esportiu tindrà feina quan acabi la temporada per aconseguir que es quedi. Encara que si el Girona compleix el somni de jugar la Champions, tant Savinho com la resta dels seus companys, veuran amb molts bons ulls continuar.

Subscriu-te per seguir llegint