El Girona també vol lluitar per aixecar el títol de Lliga

El goal average priva als de Míchel quedar campions d’hivern, però li mantenen el pols al Reial Madrid acabant la primera volta colíders

Savinho celebra el seu gol contra l'Atlètic.

Savinho celebra el seu gol contra l'Atlètic. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Dos gols determinants en el tram final. Primer el de Pezzella al minut 88 per empatar el partit del Girona del passat 21 de desembre al Benito Villamarín (1-1); i, tot seguit, el de Lucas Vázquez en el temps afegit per donar la victòria al Reial Madrid davant l’Alabès (0-1) en la mateixa jornada 18. Dues dianes que van provocar el colideratge dels de Míchel i els d’Ancelotti durant l’aturada de Nadal amb 45 punts cadascun, però amb el conjunt blanc situat al primer lloc de la classificació pel goal average. En conseqüència, no s'ha decidit el campió d’hivern fins aquesta nit, quan ambdós equips han finalitzat la primera volta del campionat.

Com sempre, els gols han decidit. Igual que la màgia d’Iván Martín. La gran victòria dels blanc-i-vermells contra l‘Atlètic (4-3) no ha servit per quedar campions d’hivern -ho són els d’Ancelotti, després de guanyar al Mallorca (1-0) amb un gol de Rüdiger al 78-, però ha sigut suficient per demostrar que el Girona també vol lluitar per aixecar el títol de Lliga a final de temporada. Els de Míchel tanquen el primer tram del curs colíders amb els mateixos 48 punts que els blancs. A efectes, ve a ser el mateix. Els gironins han desfet l‘hegemonia dels grans de Primera Divisió com així ho demostren els resultats, sensacions i joc.

Així doncs, els de Míchel tanquen la primera volta en una grandíssima segona posició amb 48 punts, 10 més que l’Atlètic que és tercer a l‘espera del resultat d’avui del Las Palmas-Barça.

Ser campió d’hivern no dona el títol de lliga als equips, però sí que ajuda a marcar el camí. Tant el Madrid com el Girona ja tenen el 50% de probabilitats d‘aixecar-lo. El rendiment del Girona, jornada rere jornada, demostra que els de Míchel s’han guanyat el dret a lluitar per la Lliga. Per alguna cosa són colíders.