El bitllet per les semifinals passa per conquerir Mallorca

El Girona visita Son Moix amb el dubte d’Èric Garcia i les baixes de Juanpe i David López, que poden forçar Míchel a improvisar a l’eix de la defensa

Una victòria situaria els gironins per primer cop a la penúltima ronda de la competició del KO

Portu vola per rematar acrobàticament una pilota a la sessió d'ahir a Riudarenes

Portu vola per rematar acrobàticament una pilota a la sessió d'ahir a Riudarenes / Nuri Marguí/Girona FC

Marc Brugués

Marc Brugués

El Girona té aquest vespre (19:30) a Palma una final. La primera d’una temporada en què, si tot continua igual, n’hi podrien haver més. Un caixa o faixa contra el Mallorcaamb un bitllet per a les semifinals de la Copa en joc. Un escenari inèdit per als gironins, que en l’únic cop que ho van poder fer el curs 2018-19, van veure com el Reial Madrid els va posar de seguida a lloc. Ara, la situació és diferent molt. Tot és il·lusió, motivació i engrescamenta. Fins i tot els gironins poden acceptar l’etiqueta de favorit en l’eliminatòria, perquè són els líders de Primera. De pressió, sempre n’hi ha en futbol, però aquest Girona ha demostrat que li rellisca força, almenys fins ara. Es dedica a jugar i a guanyar i ho fa com els àngels. Tanmateix, són humans i avui, caldrà saber gestionar el fet de jugar-s’ho tot a una carta, conscients que si es falla, s’escapa un tren que pot costar molt que torni a passar. De ganes i esperança no n’hi faltaran al Girona. Es juga la possibilitat de situar-se a dos partits de la gran final i de viure a Montilivi unes semifinals per un títol. Per aconseguir-ho, Míchel recupera, embolicat amb cotó fluix, Èric Garcia però es queda sense Juanpe durant un parell o tres de setmanes, el mateix temps que encara ha d’estar fora de combat David López. Toni Villa, Jastin i Roca també són baixa. 

La golejada supersònica contra el Sevilla de diumenge passat (5-1) ja és aigua passada. També l’empat raquític a Almeria (0-0) del qual el Girona ha demostrat haver oblidat. Entremig, els de Míchel es van guanyar el dret a jugar els quarts de final eliminant el Rayo a l’estadi (3-1) amb pocs problemes. Ara toca un ós d’aquells durs de rosegar. Un Mallorca made in Javier Aguirre que només ha perdut un partit durant tot el curs a Son Moix. També és veritat que només n’hi ha guanyat dos i la resta han estat empats. A la Copa, però els balears no han encaixat cap gol en quatre partits. Tot un repte «apassionant» per a un Girona que arriba a l’illa sota mínims a l’eix de la defensa. Sense Juanpe ni David López, lesionats, Míchel se la podria jugar amb Èric Garcia. El de Martorell es va lesionar per Reis a Elx i, tot i que semblava que havia de ser poca cosa, ja s’ha perdut uns quants partits. Avui, el tècnic té el dilema de si forçar-lo donada la transcendència del partit o bé decantar-se per Arnau Martínez o el jove Antal per fer parella amb Blind. «Ara mateix tenim un problema en aquesta posició», reconeixia ahir. Aleix Garcia, sancionat a la Lliga contra el Sevilla, torna a la llista on s’hi mantenen els joves Antal i Monjonell

La motivació serà «superior» al cansament acumulat, deia ahir Míchel. Amb aquesta màxima l’onze titular d’avui hauria d’assemblar-se molt al de diumenge passat amb els canvis habituals a la porteria que, en principi, serà per a Juan Carlos, i en punta d’atac d’Stuani per Dovbyk. A partir d’aquí, si Èric Garcia no està per ser titular, Couto i Miguel Gutiérrez serien els laterals i Arnau i Blind els centrals. Al mig del camp, Aleix Garcia i Iván Martín serien els pivots, amb una línia de tres que formarien Tsygankov, Savinho i Torre o bé Portu. Valery també té opcions d’entrar d’inici si el tècnic reserva un dels dos extrems titulars. 

Mentrestant, el Mallorca té la baixa sensible de Pablo Maffeo, operat del genoll. L’ex del Girona és l’única baixa de Javier Aguirre, que disposa de tota la plantilla, inclòs Muriqi que ja va reaparèixer en l’última jornada.