L’estrella del Reial Madrid que va dir «no» al Girona

Brahim Díaz va rebutjar una cessió a Montilivi quan era jugador del Manchester City

Brahim celebra el gol contra l'Atlètic de Madrid.

Brahim celebra el gol contra l'Atlètic de Madrid. / AP

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Aquesta setmana Brahim Díaz ha estat notícia als diaris esportius pel contracte milionari que acaba de firmar amb Adidas, trencant així una relació de 14 anys amb Nike. «La nova estrella del Reial Madrid, també ho serà d’Adidas», titulaven alguns. A partir d’ara el 21 del conjunt blanc entrarà en una nova dimensió mediàtica, en consonància amb la seva evolució des que va marxar cedit al Milan, on s’hi estaria tres temporades, per tornar després al Santiago Bernabéu convertit en un ídol.

Brahim va ser diumenge passat l’MVP del derbi madrileny (1-1), marcant el gol que va obrir la llauna a favor del conjunt d’Ancelotti i tenint l’oportunitat de sentenciar el partit empatat contra l’Atlètic de Madrid. Ho va fer amb les seves últimes botes Nike. Aquest dissabte estrenarà les noves Adidas en el partit contra el Girona (18:30 hores), on madrilenys i gironins s’enfrontaran pel lideratge de LaLiga EA Sports.

Paral·lelament a Brahim, el Girona també ha entrat en una nova dimensió aquesta temporada amb la capacitat de disputar-li la primera plaça al Reial Madrid i fer-ho a l’estadi blanc. El director esportiu Quique Cárcel no ha fitxat cap futbolista en aquest mercat d’hivern, però sí que ha dit que no a uns quants que se li han ofert com a conseqüència de tenir l’equip a dalt de tot. Una situació totalment diferent a la qual es trobava en la primera etapa a Primera Divisió, quan Brahim Díaz va dir «no» al Girona.

El club de Montilivi va intentar la cessió del davanter malagueny durant dos estius seguits, quan era jugador del Manchester City. A més a més, l’operació es veia amb bons ulls -i força encarrilada- perquè tenia el vistiplau del seu aleshores representant Pere Guardiola.

La temporada 2018/19 Brahim va estar molt i molt a prop de convertir-se en jugador del Girona, però a l’hora de la veritat la seva arribada a Montilivi es va acabar descartant per la negativa del futbolista. El club va passar un mal tràngol per no aconseguir convèncer-lo amb el seu projecte, ja que entrava en els seus plans per a la planificació esportiva.

Brahim, que tampoc va escoltar els consells de Pep Guardiola perquè seguís creixent com a futbolista a Primera Divisió, es va quedar a Manchester i finalment va fitxar pel Reial Madrid en el mercat d’hivern del curs 2018/19, després de decidir no renovar amb els citizen. El club blanc va pagar uns 17 milions d’euros més variables per fer-se amb els serveis del davanter malagueny.

Brahim era i és una de les grans promeses del futbol, però com li va passar al Manchester City, amb el qual va debutar a la Premier League i la Champions als 18 anys, tenir minuts al Reial Madrid va ser molt difícil sent tan jove.

És per això que va apostar, ara sí, per una cessió al Milan. Agafar experiència a fora li ha permès tornar al Reial Madrid convertit en una estrella.

La mala ratxa de Rodrygo amb Bahim trucant a la porta

El brasiler Rodrygo Goes travessa, des de l’inici de temporada, una altra mala ratxa de cara a porteria, sense marcar en els últims cinc partits i sumant només dos gols aquest 2024; mentre que Brahim Díaz, qui aporta 0,99 gols per 90 minuts quan surt d’inici, ha emergit com una altra opció per a l’atac madridista. Una alternativa per a Carlo Ancelotti, que prefereix jugar amb dos davanters i depèn de si Vinicius Junior es recupera o no de cara a la visita del Girona. De moment, Vini va tornar a entrenar ahir amb el grup. Demà és un duel clau pel títol.

Subscriu-te per seguir llegint