Míchel: "És un somni anar al Bernabéu a disputar-li el lideratge al Madrid"

L'entrenador del Girona manté el dubte de Dovbyk fins a última hora

Míchel en la prèvia del partit davant el Madrid.

Míchel en la prèvia del partit davant el Madrid. / T.P.

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Madrid i Girona protagonitzen aquest dissabte el partit de la jornada. Ambdós conjunts es disputaran el lideratge de Primera Divisió al Santiago Bernabéu, amb la possibilitat que els blanc-i-vermells acabin presentant la candidatura al títol de Lliga. Guanyar serà un repte d'allò més complicat, sobretot tenint en compte que els gironins tindran baixes importants com la de Míchel, Blind i Yangel Herrera per sanció, però la motivació i la il·lusió per tornar a situar-se líders davant un rival de primer nivell en una temporada històrica hi són. A més a més, podria reaparèixer Dovbyk després de superar les molèsties al genoll. Caldrà esperar fins a última hora. De moment, els d'Ancelotti han estat l'únic equip capaç de vèncer a un Girona que farà tot el possible perquè aquella derrota per 0-3 a Montilivi continuï sent l'única.

L'EQUIP

Continuen lesionats Toni i David. Tenim les baixes per sanció de Blind i Yangel. Tampoc Jastin i Joel. La resta estan tots bé. Dovbyk no ha fet cap entrenament amb el grup, demà veurem si arriba pel partit. Penso que sí.

LA SANCIÓ

Vull estar al camp, però accepto la sanció perquè vaig protestar. Penso que la targeta vermella és excessiva. L'accepto. És desproporcionada, però ja està. Hem fet el que el club considerava que era millor.

Tenia esperances, per això vam fer el recurs. Penso que l'àrbitre té la mateixa pressió que nosaltres i tothom està preparat. M'espero un arbitratge normal. Martínez Munuera és un àrbitre internacional i amb experiència. No tinc por.

LA BAIXA DE BLIND

Sense Blind, però també hem jugat sense Dovbyk, Tsygankov, Aleix... Hem jugat tota la temporada sense jugadors importants i ens n'hem sortit.

ASPIRAR AL TÍTOL

Per nosaltres és un partit important. SI guanyem, l'equip seria líder. Hem d'anar partit a partit. El nostre somni és arribar a Europa. El Madrid està fet per guanyar la lliga, com el Barça i l'Atlètic. Nosaltres, no. La nostra idea no és lluitar per la Lliga, sinó per Europa. De guanyar ens posaríem líders en un escenari especial com el Bernabéu. L'equip arriba en un moment espectacular, som segons. És el primer cop que podem anar al Bernabéu per ser líders.

EL PARTIT

Serà el primer cop que juguem amb el sostre tancat. Preparem el partit amb normalitat. Hem de ser nosaltres mateixos i tenir mentalitat per patir en l'aspecte defensiu. El Madrid és el millor de la Lliga en rapidesa en la circulació de pilota. És un partit per patir i per gaudir. Per nosaltres és un somni fer un partidàs al Bernabéu, la pressió és molt maca. No sentim que estem en una posició difícil a la taula. Hem preparat el partit per donar la nostra millor versió. La mentalitat és top.

LES BAIXES DEL MADRID

Vaig veure el partidàs de Lucas Vázquez amb Carvajal de central. Han tingut baixes durant tota la temporada i han solucionat els problemes. Tenen una gran plantilla i un entrenador que coneix perfectament el seu equip. Intentarem que no corrin en excés i robar-los la pilota.

NOVA DIMENSIÓ

Volíem fer història al final de temporada, però una victòria nostra en aquest partit podria ser especial. El Girona estaria en boca de tothom perquè és un rival mundial. Si guanyem, el Girona no serà candidat a guanyar la Lliga. Madrid i Barça guanyaran molts partits. És molt difícil guanyar cada partit per nosaltres. Sortir líders del Bernabéu seria molt especial per nosaltres. Anar a Madrid a disputar-li el lideratge al Bernabéu és un somni.

MADRID

La gent em diu que som un equipàs i que donem alegria a la Lliga. També que podem lluitar per la Lliga. Per mi és un gran elogi. Els meus estan feliços. Tothom pensa que podem guanyar qualsevol rival, és veritat, però sé que és molt difícil guanyar al Madrid. És el gran favorit. Farem tot el possible per tornar amb la victòria.

LA CLASSIFICACIÓ

Més que l'Athletic, em preocupo per tots els rivals que volen entrar a Champions. Encara no estem amb la mentalitat d'entrar-hi, sí per deixar enrere el sisè que és el que entra a Europa. Hem de mirar-nos a nosaltres mateixos.