Berenguer i Yuri tornen al grup; Sancet i Herrera segueixen al marge

Ernesto Valverde sembla que podrà comptar amb Nico Williams, Gorka Guruzeta i Dani Vivian, que es van perdre la darrera jornada

Sancet, un dels dubtes, en el partit de l'any passat contra el Girona, davant d'Aleix Garcia.

Sancet, un dels dubtes, en el partit de l'any passat contra el Girona, davant d'Aleix Garcia. / EUROPA PRESS

EFE

La plantilla de l'Athletic Club ha completat el segon dels quatre entrenaments enfocats a preparar el partit del dilluns a San Mamés davant del Girona amb Alex Berenguer Yuri Berchiche ja integrats en el grup i Oihan Sancet i Ander Herrera, com ja van fer el dijous, treballant al marge dels seus companys.

Els quatre futbolistes, sense problemes físics coneguts, van participar en la jornada del dilluns a Almeria, però cap d'ells va prendre part en la sessió del dijous. En el cas de Yuri i de Berenguer s'intueix que podria ser per precaució, ja que tots dos han treballat avui amb aparent normalitat en els quinze minuts oberts als mitjans de comunicació.

Per saber la disponibilitat d'Herrera i Sancet caldrà esperar a les dues últimes sessions programades per Ernesto Valverde, la de dissabte al matí (11.00 hores) i la de diumenge, última abans del partit contra l'equip gironí, des de les 17.00 hores.

Els qui sí que sembla que tornaran a estar a la disposició del tècnic són Nico WilliamsGorka Guruzeta i Dani Vivian, els tres jugadors que es van perdre per lesió el partit a Almeria i que per segona sessió consecutiva s'han exercitat amb el grup principal. En el partit d'anada disputat a Montilivi, el Girona i l'Athletic van empatar a un, aspecte que cal tenir en compte en la lluita per un lloc a la Lliga de Campions. Els de Míchel tenen un coixí de deu punts respecte als bilbaïns, i podrien donar un cop d'efecte important.

«L'objectiu és Europa»

Unai Gómez, jugador de l'Athletic Club, ha subratllat en roda de premsa que malgrat que «es veuen a prop» dels llocs de Lliga de Campions, a només dos punts, en el vestidor blanc-i-vermell tenen clar que «l'objectiu principal és entrar a Europa».

«És clar que la Champions és aquí, però el nostre objectiu és entrar a Europa i fins que no ho aconseguim no pararem», ha incidit el futbolista del planter en la seva compareixença a Lezama abans de l'entrenament dirigit per Ernesto Valverde per preparar el partit del pròxim dilluns a San Mamés contra el Girona. Dos rivals directes, sense dubte.

Una cita que el migcampista considera que serà un «partidàs» en el qual hauran d'«estar molt bé» per encadenar la setena victòria de lliga a San Mamés perquè en el xoc de la primera volta celebrat a Montilivi van realitzar «un gran partit i només» van poder sumar un punt.

D'altra banda, a escala personal Unai Gómez ha assegurat que als seus 20 anys està «portant bastant bé» el que comporta l'ascens al primer equip perquè té «gent al voltant» que «toca de peus a terra».

El futbolista ha confessat que se sent «preparat» per actuar en la demarcació de mitjà punta en la qual el sol utilitzar Ernesto Valverde, tot i que «sempre ha jugat més enrere».

Des del seu debut en la primera jornada davant del Reial Madrid el '30' de l'Athletic ha participat en 21 partits -15 de lliga i 6 de Copa- i ha anotat dos gols, tots dos en competició de lliga, el primer al Betis i el segon a la Unión Deportiva Las Palmas, que va ser a més el de la victòria en el temps afegit.