La ciutat de Girona es va bolcar en ajudar els més desafavorits durant la celebració de les fires i festes de Sant Narcís en la campanya solidària "Girona, Fires amb cor" impulsada per Càritas. L'entitat va recollir uns 5.000 euros amb la venda d'unes 2.000 polseres solidàries que tenien un preu mínim de dos euros. Des del 27 d'octubre i fins al 4 de novembre, l'organització va realitzar activitats benèfiques com una taula rodona o la creació d'un cor gegant a les escales de la Catedral, i va recollir donatius puntuals a l'estand de la Fira de Mostres. El director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barneda, va detallar que van crear la campanya per visualitzar una "realitat crua" que existeix a la població. "Volíem que els ciutadans veiessin que hi ha molta gent que no pot gaudir de les festes i fires amb normalitat perquè no tenen recursos", va apuntar Barneda.

Per aquest motiu, des de l'entitat van decidir impulsar tota mena d'actes per "conscienciar" la població sobre la importància de la solidaritat. "Més que recollir diners, aquests dies ens han servit per fer nous contactes, nous socis i arribar a més gent", va destacar el president de Càritas. Segons Barneda, l'entitat ha aconseguit vendre gairebé les 2.000 polseres solidàries que havien encarregat i estimen que els beneficis poden arribar a uns 5.000 euros. "Cada polsera tenia un preu mínim de dos euros però hi ha gent que ha pagat deu o quinze euros per cada una d'elles", va assenyalar. D'altra banda, l'organització també va voler fer arribar el seu missatge mitjançant les xarxes socials. Cada dia, des del 27 d'octubre i fins ahir, un membre de Càritas es feia càrrec del Twitter de l'entitat i explicava com vivia aquell dia de les Fires. "Ha estat una bona iniciativa perquè ens ha permès apropar-nos al jovent, visualitzar la nostra causa i mantenir un contacte intens", va ressaltar el secretari general de l'entitat, Martí Batllori.

Càritas no ha estat l'única entitat que ha realitzat activitats per recollir donatius i aliments per als més necessitats. El Banc d'Aliments també va fer un concert benèfic i va efectuar diverses recollides de productes bàsics com arròs, oli o llet. No obstant, l'organització va assegurar que encara no té xifres concretes i tampoc tenen constància del nombre de gots que s'han venut a la zona de barraques. Aquest any, la Comissió de la Copa va decidir que entregaria mig euro de cada got reciclable que es vengués al Banc d'Aliments. L'any passat es van vendre uns 60.000 gots durant les Fires, si enguany es mantingués la dinàmica, es podrien arribar a recaptar uns 30.000 euros.