Suspès el judici contra el professor de bateria de Quart que enfronta 48 anys de presó per abusos

L'acusació demanarà que el processat ingressi a presó

Una toga penjada a la sala de vistes on s'havia de celebrar el judici d'abusos.

Una toga penjada a la sala de vistes on s'havia de celebrar el judici d'abusos. / DdG

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La vaga de lletrats de justícia iniciada el 24 de febrer ha provocat la suspensió del judici contra el professor de bateria de Quart acusat d'abusos sexuals a alumnes, que s'havia de celebrar demà a l'Audiència de Girona. El processat s'enfronta a 48 anys de presó per abusar presumptament de cinc alumnes entre el 2009 i el 2020. La nova data s'ha fixat pel 19 fins al 21 de setembre. De moment, l'acusació particular, que encapçala l'advocat Benet Salellas, ha demanat una compareixença amb l'acusat perquè s'acordin diverses mesures cautelars, entre les quals el seu ingrés a presó.

El judici s'havia de celebrar demà i havia de durar tres dies. La vaga indefinida dels lletrats ha comportat nombroses suspensions, i només es mantenen serveis considerats essencials, entre els quals procediments amb presos, violència de gènere o assumptes del Registre Civil. De fet, avui només han treballat el 50% dels lletrats a la província de Girona (34 de 68).

Abusos continuats

La majoria de les víctimes eren menors d’edat quan haurien començat els abusos, amb edats compreses entre els 10 i els 18 anys. Quatre de les víctimes haurien patit abusos de forma continuada en períodes llargs de temps, que en el cas més curt és de tres anys i d'altres es van allargar durant vuit anys. En alguns casos també els ensenyava pàgines web de pornografia i els oferia massatges. Segons les acusacions, aconseguia guanyar-se la seva confiança i admiració, i en alguns casos els deia que eren com "el fill que mai havia tingut". El processat s'enfronta a 5 delictes d'abús sexual amb accés carnal, quatre dels quals continuats. La fiscalia demana 43 anys de presó, mentre que l'acusació particular eleva la pena als 48 anys.