Quiosc Diari de Girona

Diari de Girona

Set candidats al càrrec de director de la ràdio municipal de Girona

Es farà un tall per triar cinc finalistes que hauran de presentar un pla de gestió i una programació

Inauguració de la nova ràdio, l'any 2019. MARC MARTI

Set periodistes aspiren a dirigir la ràdio municipal de Girona, Girona FM. El període per presentar la candidatura va finalitzar fa uns dies i el dijous 9 de febrer es constituirà el jurat per valorar els mèrits dels aspirants i escollir cinc finalistes. El futur director de Girona FM tindrà un sou anual brut de 41.881,36 euros. La durada del contracte serà per un període de quatre anys a comptar des de la data de contractació, i podrà prorrogar-se un màxim addicional de dos anys si les dues parts ho consideren. Els candidats són:Jordi Altesa Cabanas, Albert Bassas Pujol, Joan Coll Bagur, Ruben Herranz Vieito, Oriol Mas Lloret, Jordi Ribot Puntí i Sebastián Ruiz Cabrera.

Els set candidats

Jordi Altesa és el director de continguts del Grup Corisa, que gestiona diversos mitjans de comunicació a la Garrotxa, la Cerdanya i al Ripollès. Ha estat cap d’informatius de Ràdio Olot, responsable de comunicació dels ajuntaments de Sant Joan les fonts i de la vall d’en Bas i ha treballat en diversos mitjans de comunicació.

Albert Bassas treballa a RAC1 i posa la veu a Montilivi com a speaker de l’estadi del Girona FC, ha treballat per diverses ràdios i participa regularment en tertúlies televisives esportives.

Joan Coll és el responsable d’informatius de Ràdio Sarrià, l’emissora municipal de Sarrià de Ter.

Ruben Herranz ha estat director de Ràdio Palafrugell i ha treballat en diferents mitjans de comunicació. Treballa en una agència que gestiona la informació de diverses administracions públiques del Pla de l’Estany.

Jordi Ribot dirigeix l’àgència ICONNA- Serveis de Comunicació. És fotògraf i col·labora com a fotoperiodista a diversos mitjans.

Oriol Mas és l’actual coordinador de l’Oficina de Comunicació de l’Ajuntament de Girona, un càrrec d’assessor lligat a l’àrea d’alcaldia de Marta Madrenas. Anteriorment havia estat el cap d’informatius de Televisió de Girona i havia també treballat a diverses ràdios locals.

Sebastián Ruiz ha treballat com a fotoperiodista i documentalista per diversos mitjans i ha realitzat diversos reportatges audiovisuals a multitud de països.

El jurat

El jurat estarà presidit pel cap de l’Àrea de Drets de les Persones de l’Ajuntament, Narcís Casassa. Els vocals seran la responsable de Comunicació i Premsa de l’Ajuntament, Sílvia Planas i el president del Consell Assessor de l’emissora, Jordi Grau. La puntuació es regirà per l’experiència laboral similar en l’àmbit públic o privat i la formació en cursos, seminaris o estudis vinculats a la plaça convocada. A més, hauran d’acreditar el coneixement del català i competències en tecnologies de la informació i comunicació.

Un cop el jurat hagi escollit els cinc finalistes, els aspirants tindran un mes per presentar una proposta de programació per un any, un pla de gestió i d’organització, un pressupost i un pla financer.

El guanyador cobrarà uns 41.800 euros bruts a l’any i un contracte de quatre anys prorrogable dos anys més

decoration

Des del 2019

L’emissora es va posar en funcionament a finals del 2019. Les emissions estan adjudicades a la productora Montcau Produccions que ha guanyat dos concursos. Fins ara, la ràdio s’ha dirigit des de l’Ajuntament i la idea ara és escollir un director que faci aquesta funció de gestionar l’equip humà, el pressupost, els recursos i programar els espais radiofònics, segons el reglament aprovat per l’Ajuntament.

Compartir l'article

stats