Quiosc Diari de Girona

Diari de Girona

Les persones sense llar volen seguir a l’antiga UNED quan acabi el pla de fred

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Girona, s’acaba aquest divendres i molts dels usuaris habituals hauran de tornar a dormir al carrer

L’antiga UNED, habilitada per les persones sense llar. ANIOL RESCLOSA

La majoria d’usuaris que han utilitzat l’antiga UNED amb el pla de fred impulsat per l’Ajuntament de Girona demanen poder seguir anant a dormir a l’edifici un cop s’acabi la iniciativa aquest divendres. Per això, les persones sense llar, que han fet ús de les instal·lacions des del passat u de desembre, han recollit una seixantena de firmes, que presentaran a l’Ajuntament perquè a partir de dissabte «no tindran un lloc on anar a dormir», detallava una veïna del Barri Vell, que ha estat en contacte amb algunes persones sense llar i els ha fet algunes gestions.

Aquesta veïna també va explicar que les persones que ara fan nit a l’antiga UNED «no entenen per què han de tancar l’edifici, si allà no s’hi fa res». D’aquesta manera, s’han posat en marxa i han contactat amb diferents entitats, com Som Sostre o la Creu Roja. També han provat sort amb els encarregats del centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa, perquè els pogués ajudar, però els van dir que aquest equipament «no tenia res a veure» amb el pla de fred.

Tot sembla indicar que a partir de dissabte, les persones sense llar hauran de tornar a dormir al carrer, on ara «tenen menys espais». I és que abans de Nadal es van posar unes reixes a les voltes de la pujada de la Facultat de Lletres i Turisme i que havien servit de refugi a diverses persones sense llar. L’entitat Som Sostre ja va apuntar al seu dia que aquest no era l’únic lloc on s’havien instal·lat diferents reixes a la ciutat.

L'opinó dels veïns

Per altra banda, un grup de veïns del Barri Vell, sobretot els que viuen més a prop de La Sopa, lamenten que «fa molt temps» que es «barallen» amb l’Ajuntament «per aconseguir millores». «Per a nosaltres és molt trist veure aquesta gent tirada» detalla una veïna. A més, l’edifici roman tancat quan no es fa servei i demanen que, almenys, puguin accedir-hi «per fer les seves necessitats, perquè si no ho han de fer al carrer».

Compartir l'article

stats