La Policia Municipal de Girona expulsa a les persones sense llar de la plaça del Vi

Afirmen que els agents els han «fet fora» del centre de Girona per un decret d'alcaldia que l'Ajuntament afirma que no existeix

Josep Coll

Josep Coll

Les persones sense llar s'han tornat a manifestar aquest matí a la plaça del Vi de Girona per reclamar solucions i tenir dret a un sostre digne. Segons el portaveu de la plataforma Som Sostre, Cristian Lienlaf «estarem aquí fins que a algú li molesti tant que ens vulgui escoltar». I és que tot i la protesta feta la setmana passada, que va concentrar a un centenar de persones, encara «no hem estat escoltats». Encara més, «ha generat l'afecte contrari», ja que «en lloc de rebre'ls per escoltar-los estan set assetjats per la Policia Municipal».

Lienlaf ha assenyalat que aquesta setmana, i per «una ordre directa d'alcaldia», els agents «estan fent fora dels espais més cèntrics» a les persones que dormen al carrer. Ho van fer durant la nit de dimarts a dimecres, quan aquests estaven sota les voltes de la plaça del Vi. «Es van moure sense resistència uns 200 metres», ha detallat el portaveu de Som Sostre, però «a les sis del matí els van anar a fer fora d'aquell lloc sí o sí, a les bones o les dolentes». Lienlaf també ha corroborat que això també va passar durant la nit de dimecres a dijous. En tot cas, l'Ajuntament de Girona afirma que no s'ha signat cap decret ni res similar pel que fa a l'actuació dels agents municipals.

Ara, les persones sense llar passen la nit a lloc no tan cèntrics, com la Muralla, on «poden passar més desapercebuts». Lienlaf ha apuntat que moltes d'aquestes persones «tenen mobilitat reduïda» i per això, «no poden estar molt lluny de l'espai on reben alguna atenció». Tampoc poden anar a La Sopa, ja que «no hi ha espai». El portaveu de Som Sostre ha explicat que «són persones que fa anys que viuen aquí i que només han rebut serveis puntuals», com és el cas del pla de fred, que va acabar el passat 31 de març.

«Si no hi ha ningú que doni una solució momentània seguiran les protestes», ha dit Lienlaf. De fet, aquesta tarda, es concentraran duran la processó del Sant Enterrament de Girona. En concret, se situaran davant el Sagrat Cor i, allà, faran una performance.