Un centenar de voluntaris participen demà a la col·lecta contra el càncer a Girona

Coincidint amb el primer disabte de Temps de Flors, hi haurà dotze taules a diferents punts de la ciutat i a Sarrià de Ter

Una de les taules de la col·lecta de Girona, en una imatge d'arxiu.

Una de les taules de la col·lecta de Girona, en una imatge d'arxiu. / Associació Contra el Càncer Girona

DdG

L’Associació contra el càncer Girona farà demà la seva col·lecta anual, que un any més coincidirà amb l’exposició Girona, Temps de Flors.

D'aquesta manera, un centenar de voluntaris sortiran als carrers de Girona i Sarrià de Ter amb les seves guardioles per a recaptar fons per l’entitat. Organitzaran una dotzena de taules que s'ubicaran en diferents punts matí i tarda. Les donacions també es podran fer de manera virtual.

L’Associació contra el càncer és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 68 anys. Mostra la realitat de la malaltia a Catalunya i l’aborda de forma integral i multidisciplinària.

Els beneficis es destinaran principalment a la recerca. De fet, l'Associació obre una nova convocatòria d'ajuda de 10 milions d'euros anomenada "Repte 70% de Supervivència”, per a investigar aquells càncers amb un alt impacte en l'augment de la supervivència global com són els que tenen la supervivència baixa o estancada.

Jornada de sexualitat al Trueta

D'altra banda, l'associació organitza el proper 24 de maig una jornada de sexualitat i càncer a l'hospital Trueta. L'acte posarà de relleu les repercussions físiques, disfuncions sexuals i alteracions que es produeixen en un diagnòstic de càncer. També s’abordaran qüestions relacionades amb els tractaments, estratègies afectives i alternatives terapèutiques.