Detingut l'autor dels incendis de contenidors de l'abril que van causar danys en façanes i vehicles a Girona

La Policia Municipal de Girona va aconseguir identificar-lo amb els Mossos i la Policia de Salt el va poder arrestar | El detingut té 19 anys

Eva Batlle

Eva Batlle

Detingut un dels presumptes autors dels incendis de contenidors del 24 d'abril que van causar danys en façanes i vehicles a Girona. Es tracta d’un jove de 19 anys, sense antecedents i veí del municipi de Salt. També el consideren un dels autors de la crema de contenidors de la setmana passada al barri de Santa Eugènia.

La Policia Municipal de Girona van començar a investigar els fets i durant les indagacions van aconseguir identificar-lo en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i gràcies a imatges de càmeres de vigilància. Un cop li van posar nom i cognoms, els agents van emetre una ordre de recerca detenció.

La Policia Local de Saltel va detenir ahir el matí arran del requeriment de Girona. L'arrestat és un veí de la localitat.

Els fets que l'acusen van succeir la matinada del 24 d'abril. Van cremar una vintena de contenidors sobretot al barri de la Devesa-Güell i van ser gairebé simultanis. Van concentrar-se als carrers Bernat Boades; Bonastruc de Porta i carretera Santa Eugènia. Els incendis van afectar també quatre vehicles i la façana d'un edifici ubicat al carrer Bernat Boades, 10, on hi ha la central de biblioteques de Girona.

Cada contenidor cremat i que s'ha de reposar té un cost d'uns 800 euros per l'Ajuntament de Girona. Per tant, només els afectats aquell dia, pujaven a un total d'uns 16.000 euros.

El dia abans es va declarar un altre al carrer Lorenzana de Girona i va generar danys. L'alta temperatura i les flames van acabar causant destrosses a la façana i vidres de la botiga Gaes i a l'exterior de la Ressonància magnètica de Clínica Girona. Una moto i un altre vehicle aparcat també van patir afectacions.