CRÒNICA

460 euros perduts busquen propietari a Girona

L’Oficina d’Objectes Perduts té centenars de targetes, andròmines, joguines, eines i altres elements que algú ha trobat a la via pública. També però hi ha tres conjunts de diners que algú va perdre

Si ningú reclama els diners trobats passaran a ser de la persona que les va portar a la policia o ingressaran a les arques municipals

L'oficina d'Objectes Perduts és a la seu de la Policia.

L'oficina d'Objectes Perduts és a la seu de la Policia. / ANIOL RESCLOSA

Tapi Carreras

Tapi Carreras

A l’Oficina d’Objectes Perduts de l’Ajuntament de Girona, situada a la seu de la Policia Municipal, hi ha carnets, targetes, paraigües, ronyoneres, ulleres, rellotges, telèfons mòbils, peluixos, clauers, maletes... i també euros en efectiu. En concret, 460 euros busquen propietari. O dit d’una altra manera, la persona que tenia els diners els va perdre i no els ha recuperat perquè o bé no sap on els va perdre o bé perquè no pot demostrar que eren seus. També hi hauria l’opció que no li vingui d’aquests euros per poder tirar endavant. Es tracta de tres troballes que van fer ciutadans i que no van aconseguir localitzar la persona portava els diners a sobre. Aquests veïns van decidir portar els diners a la Policia Municipal. En no haver-hi cap identificador es desconeix de qui són. En cas que passat un temps i seguint tota una cadena burocràtica, els 460 euros podrien passar a mans dels qui ho van trobar o a les arques municipals.

La troballa amb un major import econòmic correspon a quatre bitllets de 50 euros que es van trobar al supermercat Bonpreu del carrer Migdia. Possiblement un client els va perdre i no els va anar a reclamar mai. També es van trobar 170 euros repartits en tres bitllets de 50 i un de 20 a la carretera santa Eugènia, a l’alçada de la rotonda del col·legi Maristes. Finalment, hi ha 90 euros, en dos bitllets de 20 i un de 50 que van aparèixer a la bústia objectes perduts en sobre tancat.

Si ningú reclama

En cas que ningú reclami els diners, el portador, si té el rebut, pot reclamar-los i acabar-se’ls quedant. Sinó, van a parar a les arques municipals, en la partida de «d’imprevistos». El procés però és molt llarg. Per intentar trobar el propietari dels euros, el consistori publica cada semestre els objectes recollits, tan al BOP com al tauler d’anuncis. Aquesta informació està disponible durant sis mesos per si algú vol consultar-ho. Si la troballa correspon a una moneda estrangera es porta a la Tresoreria perquè puguin fer el canvi a euros i s’incorporen a la partida d’imprevistos. S’ha de tenir en compte que si, per exemple, l’objecte o els diners es recullen al febrer, no es publica al BOP fins al juliol. És així perquè les publicacions oficials per aquesta tipologia d’informació es fa dos cops l’any, o sigui, per semestres, i per tant, el termini comença el juliol, no el febrer.

Un cercador

La policia té un cercador on es pot buscar tota mena d’objectes trobats a la via pública. En cas de no ser diners sinó peluixos, clauers, carnets, paraigües, motxilles o altres objectes, la major part es destrueixen si ningú els reclama. No obstant, alguns es cedeixen a entitats que en puguin fer ús. Per exemple, bicicletes. En aquest cas, algunes associacions les reparen i les donen a persones amb pocs recursos i que aquest mitjà de transport els pot ser útil per als seus desplaçaments.

Subscriu-te per seguir llegint