El Suprem confirma 11 anys de presó a un monitor que va abusar d'una menor de 15 anys a Llagostera

No se li aplica la Llei de només sí és sí i manté la condemna "perquè "no resulta prou clarificat que la nova legislació li fos favorable" i "no resultant la pena imposada en instància desproporcionada"

EFE

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 11 anys de presó a un monitor per abusar sexualment d'una menor en situació de desemparament, de 15 anys, a Llagosterael 2018.

La Sala Penal ha dictat una sentència, a la qual ha tingut accés EFE, que rebutja el recurs del condemnat contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va confirmar una altra de l'Audiència de Girona per un delicte continuat d'abús sexual a menor amb atenuant de reparació del dany.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) va declarar la menor en situació de desemparament el 8 de setembre del 2016, per patir desprotecció emocional i material per part del seu pare després de la mort de la seva mare el 2012, trobant-se des d'aquella data en mesura d'acolliment familiar sota la guarda de la germana.

Segons la sentència, l'acusat, que coneixia aquestes circumstàncies, s'aprofitava "de la situació d'ascendència que li proporcionava el treball de monitor i la influència personal i emotiva que ostentava sobre la menor i coneixedor dels sentiments que el despertava", a partir de novembre de 2018 va mantenir contactes de caràcter sexual.

Relata l'escrit que aquests contactes van anar en augment per la seva insistència. Després d'assistir al centre l'acompanyava dos dies a la setmana a casa seva i "estacionava el cotxe en alguna zona boscosa propera, i s'hi besaven i tocaven" , fins que van acabar tenint relacions sexuals completes.

Les trobades van durar fins al 10 de gener del 2019 quan la germana de la nena, després d'explicar-li ella el que havia passat, va presentar una denúncia a què es va sumar la DGAIA un mes després.

Pel que fa a la Llei del sí és sí, el Suprem manté la condemna al "no resultar prou clarificat que la nova legislació li fos favorable" i "no resultant la pena imposada en instància desproporcionada".

A més de la pena de presó, el Suprem ratifica la prohibició d'acostar-se i comunicar-se amb la víctima durant 16 anys i cinc anys de llibertat vigilada. En concepte de responsabilitat civil haurà d'indemnitzar-la amb 3.000 euros i l'asseguradora de l'Espai Jove respondrà com a responsable civil subsidiària.