La Plataforma Feminista Gironina crida a la participació massiva el 23-J

Sota el lema ‘Els drets de les dones no es toquen’, una quarantena de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça U d’Octubre

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Sota el lema ‘Els drets de les dones no es toquen’, una quarantena de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça U d’Octubre de Girona per a fer una crida a la participació massiva -en clau feminista- a les eleccions generals del 23 de juliol. L’acte, convocat per la Plataforma Feminista Gironina (formada per persones anònimes, associacions, partits polítics i sindicats) va arrencar amb la lectura d’un manifest.

Conscients que «els nostres drets sempre pengen d’un fil», van alertar que «veiem com en aquells municipis i comunitats autònomes on governen la dreta i l’extrema dreta, les víctimes de les seves polítiques masclistes, homofòbiques i tranfòbiques som les dones i els col·lectius LGTBI». I és que, «tan sols unes setmanes després de les eleccions del 28 de maig, ja estem patint un atropellament de drets i un endarreriment en tot allò que afecta la seguretat i la igualtat de les dones i les persones LGTBI». Amb tot, van denunciar que «la possibilitat d’un govern a l’Estat espanyol amb la suma de la dreta del PP i l’extrema dreta de VOX amenaça les nostres vides i les conquestes feministes que hem aconseguit aquests darrers anys».

La concentració va culminar amb una performance, on van cremar caixes de cartró per a simbolitzar «tot el que ens oprimeix com a dones», des del patriarcat a la violència masclista.

Subscriu-te per seguir llegint