Girona estudia ubicar les hortes il·legals de la llera l’Onyar en un altre espai

L'ajuntament ha proposat les hortes de Santa Eugènia, però els usuaris demanen un indret més proper a on estaven fins ara

Una de les hortes il·legals.

Una de les hortes il·legals. / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

L’Ajuntament de Girona es va reunir ahir amb una quinzena dels usuaris de les hortes il·legals situades a la llera del riu Onyar, a prop del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. En aquests, se’ls va comunicar que han de retirar els horts perquè estan ubicats a un espai natural, municipal i amb risc d’inundació per la seva proximitat. Tanmateix, es va oferir en aquests usuaris ubicar els horts a un altre espai. L’Ajuntament va plantejar fer ús de les hortes de Santa Eugènia, però els usuaris van demanar que fos un indret més a prop d’on estan situades actualment. I és que moltes de les persones que tenen aquests horts són veïns dels barris de La Creueta o Vila-roja. El consistori els va afirmar que estudiaria aquesta mesura. 

Amb el pas dels anys la presència d’horts s’ha anat descontrolant, a part d’haver-hi casetes i tanques. A més, l’espai s’ha convertit en un lloc de trànsit de vehicles, és focus de petits incendis o s’han talat arbres, entre d’altres. D’aquesta manera, l’Ajuntament iniciarà un expedient per recuperar aquest espai natural i es notificarà als usuaris, de forma oficial, que han de retirar els horts. Tanmateix, es donarà prou temps perquè aquestes persones puguin retirar tots els objectes que hi tinguin fins que es facin la neteja completa de l’espai.

Subscriu-te per seguir llegint