Les tres noves estacions de Girocleta començaran a funcionar el setembre

S’ubicaran al Mercat del Lleó, a l’encreuament entre els carrers Caldes de Montbui i Lluís Pericot i a prop del pavelló de Santa Eugènia 

Havien d’haver estat instal·lades el 2022 i estan finaçandes amb els Fons Europeus Next Generation

Les estacions que s’han de construir aquest any i el 2024 encara no tenen ubicació

Un usuari fent ús del servei de Girocleta.

Un usuari fent ús del servei de Girocleta. / MARC MARTI

Josep Coll

Josep Coll

Les tres noves estacions de Girocleta que haurien d’haver estat instal·lades l’any passat estaran operatives a finals de setembre. Aquestes s’han retardat més que altres vegades perquè l’obra civil i la instal·lació d’aquestes estacions s’ha externalitzat per primera vegada i s’ha hagut de complir amb els requisits contractuals dels Fons Next Generation. En tot cas, l’empresa adjudicatària per dur a terme la instal·lació de les tres noves estacions, Construccions Quart S.A., ja fa algunes setmanes que ha començat els treballs.

Construccions Quart S.A. s’encarrega de fer l’execució de l’obra civil de condicionament de la via pública per les tres estacions per un total de 20.935,50 euros. Va començar treballant amb la que s’ubicarà al Mercat del Lleó. De fet, al costat de la rotonda que fa d’encreuament entre el carrer Ultònia i la plaça Calvet i Rubalcaba es pot observar com els treballs han avançat. Després d’aquesta estació, l’empresa treballarà en la de la zona de l’encreuament dels carrers Caldes Montbui i Lluís Pericot i, a continuació, la del pavelló de Santa Eugènia.

En tot cas, després de les actuacions que farà Construccions Quart S.A. encara se n’hauran de fer més perquè les tasques estan dividides en tres lots. La segona fase és la de l’obra civil pel condicionament de la via pública i l’escomesa per a tres estacions de Girocleta que durà a terme l’empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas, S.A. per 11.248,77 euros. Dins aquest pressupost, també hi entra legalització de nou estacions de Girocleta. I és que a part d’aquestes tres estacions, el projecte finançat pels Fons Next Generation indica que se n’hauran de construir sis més. Per últim, Construcciones Eléctricas, S.A. també es farà càrrec de l’obra d’instal·lació elèctrica incloent el cablejat, el quadre general individual i muntatge in situ per aquestes nou estacions de Girocleta que tindran aproximadament 230 aparcaments individuals. Aquests treballs es faran per 23.310,70 euros.

L’Ajuntament de Girona va anunciar la creació de dotze estacions, tres cada any entre el 2021 i el 2024. Totes elles finançades amb els Fons Europeus Next Generation. De moment, però, només s’han construït les de 2021. Les previstes per 2022 van en retard i s’estan acabant d’enllestir tot just ara

Per això, tot fa pensar que les que s’havien d’instal·lar el 2023 també s’endarreriran. En aquest cas, l’Ajuntament explica que les ubicacions per les estacions de 2023 i 2024 encara no han estat escollides, però es decidirà pròximament. Actualment, a la ciutat hi ha 26 estacions de Girocleta i el mes de maig el servei fregava els 4.000 usuaris. La xifra més alta des que es va instaurar l’any 2009.