Girona cedirà part de l'edifici de l'antiga UNED al centre d'arts escèniques del Galliner

L'escola seguirà a la Casa de Cultura fins que el nou equipament estigui adequat

Façana de l'antiga UNED on l'Ajuntament de Girona preveu traslladar-hi l'escola del Galliner

Façana de l'antiga UNED on l'Ajuntament de Girona preveu traslladar-hi l'escola del Galliner / ACN

ACN

L'Ajuntament de Girona cedirà una part de l'edifici de l'antiga UNED, al Barri Vell, al centre d'arts escèniques del Galliner. Fins ara, l'escola de teatre utilitzava les instal·lacions de la Casa de Cultura, però la Diputació de Girona els va demanar que busquessin un lloc nou perquè han d'ampliar els serveis que s'hi fan. Ara, el consistori ha decidit cedir-los una part d'aquest equipament que només s'utilitza durant els mesos de fred per part de les persones sensesostre. De tota manera, l'Ajuntament de Girona haurà d'habilitar el nou espai abans que l'escola pugui fer el trasllat. Fins aleshores, el Galliner es mantindrà a la Casa de Cultura.

El tinent d'alcalde de Girona, Quim Ayats, ha assegurat que tant l'Ajuntament com la Diputació "fa mesos" que busquen intensament una alternativa d'espai. Per això consideren que l'edifici de la UNED és una bona ubicació i celebra que el centre d'arts escèniques "pugui continuar la seva tasca en un equipament que serà cabdal pel Barri Vell".

L'escola de teatre es va crear el 1990 i poc després es va instal·lar a la Casa de Cultura. A dia d'avui hi ha uns 700 alumnes matriculats de forma regular. Al febrer, l'Ajuntament de Girona i la Diputació van intercanviar la titularitat de l'edifici de l'antiga UNED per un terreny municipal. Això ha permès que ara, el consistori pugui traslladar-hi el Galliner. Les noves instal·lacions serviran perquè altres actors i actrius puguin assajar-hi quan no hi hagi classes.

Es preveu que l'edifici també tingui espais per a altres entitats de la ciutat i es destini a usos veïnals, més enllà de situar-hi l'escola de teatre.