A presó l’home que va violar una dona sense sostre al Barri Vell

L’investigat, que té múltiples antecedents, va ser detingut a Barcelona sis dies després dels fets

Els jardins de la Francesa en una imatge recent.

Els jardins de la Francesa en una imatge recent. / MARC MARTI FONT

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L’home investigat per violar presumptament una dona sense sostre als jardins de la Francesa del Barri Vell de Girona el 2 de setembre ha ingressat a presó

L’home va ser detingut sis dies després dels fets. Els Mossos d’Esquadra van trobar-lo a Barcelona, i va ser posat a disposició del jutjat d’Instrucció 6 de Barcelona, en funcions de guàrdia, que va acordar el seu ingrés a presó provisional al centre penitenciari Brians 1. L’investigat compta amb múltiples antecedents.

El jutjat d’Instrucció 3 de Girona va obrir una causa per un delicte d’agressió sexual i un delicte de robatori amb violència. Ara, haurà de ratificar la seva situació de presó provisional en una compareixença que tindrà lloc la setmana vinent, segons mana una providència del jutjat d’Instrucció 6 de Barcelona.

Segons va explicar la víctima al jutge instructor, l’agressor és usuari del centre d’acollida la Sopa i el dia dels fets va perseguir-la des del centre fins als jardins de la Francesa, on va robar-li les seves pertinences i va agredir-la sexualment. La víctima va poder demanar ajuda al personal de seguretat de la Sopa, però l’agressor va fugir. El jutjat de guàrdia va acordar una ordre d'allunyament contra l'agressor i va emetre una ordre de cerca i captura per trobar-lo.

Segons la víctima, coneixia l’investigat perquè havien coincidit diverses vegades en centres d’acollida, i també han arribat a dormir al carrer amb altres persones. Sobre això, va manifestar que tant ella com altres companyes van adonar-se que l’home s’aprofitava de l’excusa del fred per «tocar» dones.