La missa de Sant Narcís deixa de ser considerat un acte institucional de les Fires de Girona

Per primera vegada el Bisbat, i no l’Ajuntament de Girona, s’encarrega de convidar les autoritats 

La missa de Sant Narcís de l’any passat.

La missa de Sant Narcís de l’any passat. / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

La missa del dia de Sant Narcís, que se celebra cada any el 29 d’octubre per les Fires de Girona, ha deixat de ser considerat un acte institucional per l’Ajuntament de Girona. Almenys, ho detalla el programa que fa uns dies es va distribuir a la premsa. Així, per primera vegada l’Ajuntament de Girona no s’encarrega del protocol de l’esdeveniment ni de convidar les autoritats. Enguany se’n fa càrrec el Bisbat de Girona.

En tot cas, la missa de Sant Narcís apareixerà en el llibret que es repartirà a les bústies de les llars gironines perquè les famílies puguin consultar tota la programació de Fires. No s'inclourà, però, com a acte institucional, sinó dins l'apartat d'altres actes destacats. En canvi, actes com el pregó de Fires o la penjada de mosques sí que han estat inclosos dins els institucionals. La missa també té un racó a la pàgina web de l’Ajuntament com a acte popular (a la pàgina web no apareixen actes institucionals).

L’Ajuntament explica que el motiu pel qual la missa de Sant Narcís no està dins els actes institucionals de les Fires és perquè s’ha reestructurat la distribució dels actes del programa. En aquest sentit, la missa, així com a jornada de portes obertes, la trobada dels gegants, la penjada de mosques i la tronada s’han passat a actes populars o altres actes destacats. Tot i així, fonts municipals confirmen que està previst que alguns regidors assisteixin a la missa.

Subscriu-te per seguir llegint