Girona sorteja dotze passis dobles per veure el pregó de les Fires i els castellers des del balcó

S’instal·larà una tarima a la plaça del Vi per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin seguir l’inici de la festa

Es recuperarà la jornada de portes obertes de l’Ajuntament el dimecres 1 de novembre

El ball de gegants durant el pregó de les Fires i Festes de Sant Narcís del 2022

El ball de gegants durant el pregó de les Fires i Festes de Sant Narcís del 2022 / Ajuntament de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona impulsarà un seguit de mesures per fer el pregó de les Fires de Sant Narcís «més obert i accessible a la ciutadania» així com en altres esdeveniments, com ara la diada castellera. Així, una de les mesures permetrà a 24 persones seguir el pregó o la diada castellera des d’un dels balcons de l’edifici consistorial.

La iniciativa consisteix en un sorteig de sis passis amb acompanyant entre la ciutadania per veure el pregó i sis passis dobles més per veure la diada castellera de les Fires des del consistori. El concurs es posarà en marxa avui, divendres 20 d’octubre, des del perfil d’Instagram @Girona_Cat, amb una publicació sobre com participar-hi. La voluntat d’aquesta iniciativa és donar l’oportunitat a la ciutadania de seguir dos dels actes importants de les Fires des d’un dels punts de major visibilitat.

Les persones interessades en obtenir un dels passis hauran de seguir el compte d’Instagram de l’Ajuntament i comentar la publicació. S’haurà d’especificar si es vol anar a veure l’inici de les Fires amb els balls de la imatgeria de la ciutat i el pregó, el divendres 27 d’octubre, o la diada Castellera, el diumenge 29 d’octubre. Per fer-ho, s’haurà de posar en el comentari #Pregó o #DiadaCastellera i, a més, etiquetar a qui es portaria com a acompanyant.

S’hi podrà participar fins al dimecres 25 d’octubre, a les dotze del migdia. Les persones guanyadores s’anunciaran el mateix dia a través de les històries del perfil @Girona_Cat d’Instagram.

Similar a Berga

Aquesta decisió del nou govern és molt similar a una iniciativa que fa quatre anys que es tira endavant a Berga durant la festa de la Patum els ciutadans escollits poden contemplar alguns salts de la Patum complerta i participar activament en la festa mitjançant la realització de salts d’Àngels, Maces de lluïment i plens. Aquest darrer any, per exemple, s’han sortejat 59 places dobles per accedir al balcó per seguir diferents esdeveniments del Corpus. També per participar en alguns del salts (quan van apareixent les diferents comparses a la plaça i ballen entre la gent). Es van sortejar una quarentena llarga d’opcions. S’havien formulat 793 sol·licituds.

Una altra de les accions és la instal·lació d’una tarima a la plaça del Vi per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin seguir la festa i el discurs inaugural amb seguretat i bona visibilitat, el divendres 27 d’octubre. Aquest espai estarà situat a la mateixa plaça, davant del balcó. Així, s’instal·larà una tarima a la plaça del Vi, davant del balcó, perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin seguir la festa i el discurs de les exjugadores de bàsquet de l’Uni Marta Xargai, Laia Palau i Noemí Jordana.

A més, s’habilitarà la sala Miquel Diumé perquè les persones amb necessitats especials puguin seguir l’acte des d’un espai còmode i tranquil. Aquestes mesures se sumen a la iniciativa que ja es va dur a terme l’any passat de comptar amb una persona que farà el seguiment de l’acte amb llenguatge de signes.

«Les Fires de Sant Narcís són la gran festa major de les veïnes i veïns de la ciutat i ells n’han de ser part activa. Amb aquestes propostes busquem que la ciutadania gironina se senti una mica més a prop de les Fires, democratitzant també espais de l’Ajuntament perquè tothom, vingui d’on vinguin, pugui ser part de la celebració», ha afirmat l’alcalde, Lluc Salellas.

Finalment, s’ha anunciat que es recuperarà la jornada de portes obertes de l’Ajuntament, una proposta que es va deixar d’oferir amb l’arribada de la pandèmia l’any 2020 i que ara el consistori celebrarà el dimecres 1 de novembre, de les dues del matí a les dues del migdia. Es podran visitar diferents espais del consistori, com ara el despatx d’Alcaldia, la Sala de Junta de Govern Local, el Saló de Plens, la Sala Miquel Diumé i la Sala Renart.