Investiguen tres casos de maltractament animal a Llagostera on dos gats i un gos han resultat ferits per balins

Un dels animals va haver de ser sacrificat per evitar-ne el patiment 

La Policia Local de Llagostera demana col·laboració ciutadana i apunta que els dos casos dels gats que han succeït al nucli urbà poden ser del mateix autor

Imatge de l'informe del centre veterinari que va atendre un dels gats ferits que va haver de ser sacrificat.

Imatge de l'informe del centre veterinari que va atendre un dels gats ferits que va haver de ser sacrificat. / ajuntament de Llagostera

E.B.

La Policia Local de Llagostera investiga tres casos de maltractament animal. Dos gats i un gos han resultat ferits per trets d'una escopeta de balins. Un dels gats ferits fins i tot va acabar sacrificat després de l'exploració veterinària per evitar el seu patiment.

L'informe del veterinari que va atendre aquest últim gat s'explica que es va procedir a la sedació de l'animal per realitzar-li radiografies que van evidenciar la presència d'un balí en l'àmbit de les vèrtebres toràciques que li va provocar una paraplegia i un dèficit d'innervació de la bufeta urinària. Davant d'aquest diagnòstic, es va recomanar la seva eutanàsia per evitar un patiment innecessari a l'animal, informa l'Ajuntament de Llagostera.

Tots els fets han estat denunciats a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) dels Mossos d'Esquadra ubicada a les dependències de la Policia Local de Llagostera que n'investiga l'autoria.

Penes de presó

Per fer-ho ha demanat col·laboració ciutadana i recorda que es tracta d'un delicte tipificat com a greu amb penes de presó per als infractors. 

Els casos dels gats han succeït a la mateixa zona del nucli urbà, un fet que podria induir a pensar que es tracta d'un mateix autor, segons ha explicat el sergent de la Policia Local, Adrià Ruano. El cas del gos s'ha produït a la urbanització de la Mata

Tots els fets han succeït en dates molt pròximes entre sí: el primer va ser el cas del gos, el 20 setembre i els altres dos, els dies 2 d’octubre i 17 d'octubre.

El Codi Penal preveu penes de fins a 18 mesos de presó per maltractament a un animal si implica atenció veterinària i de fins a 24 mesos si es provoca la mort de l'animal i per als casos amb més d'un agreujant, com recorda el cap de la Policia Local.